Στο πρόγραμμα «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες» ο Δήμος Ν. Ιωνίας
Κοινωνία

Στο πρόγραμμα «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες» ο Δήμος Ν. Ιωνίας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συγκαταλέγεται μεταξύ των 22 Δήμων της Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες», όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες για αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι για κάθε εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου το επιχορηγούμενο ποσό ανέρχεται σε ποσοστό της τάξεως του 65% (ή 100% στις περιπτώσεις δικαιούχων ΚΕΑ) του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού, ενώ προσθέτει πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια και με περιορισμένη διείσδυση φυσικού αερίου, στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών ρύπων μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης των κατοικιών, καθώς και στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου.

«Πρόκειται για μια δράση προϋπολογισμού 4,6 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Φορέας υλοποίησης είναι η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής ΜΑΕ, στην ιστοσελίδα της οποίας θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους» υπογραμμίζει ο Δήμος Νέας Ιωνίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΔΑ Αττικής για την υποβολή ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων επί της δράσης στο email: [email protected] και στον πενταψήφιο αριθμό 11322, ενώ η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 28 Μαΐου 2021, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet