Νέα Ιωνία: Μαζική κινητοποίηση σωματείων και φορέων για να σωθεί το Κέντρο Υγείας
Κοινωνία

Νέα Ιωνία: Μαζική κινητοποίηση σωματείων και φορέων για να σωθεί το Κέντρο Υγείας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.  «Γ. Σεφέρης» συμμετείχε σήμερα, Παρασκευή  4 Νοεμβρίου, στη μαζική συγκέντρωση των σωματείων και φορέων της Νέας Ιωνίας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα Συνδέσμου Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας και πέριξ,  απαιτώντας να βρεθεί λύση για το κτήριο του Κέντρου Υγείας.

Με αποφάσεις τους συμμετείχαν επιπλέον το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας και η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Ν. Ιωνίας, αντιδρώντας στην έξωση της υπηρεσίας από το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα. Στην κινητοποίηση έδωσαν επίσης το «παρών» γιατροί και εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας.  

«Με ομιλίες και χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των σωματείων και φορέων κάναμε καθαρό προς την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας, τη δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας και προς κάθε αρμόδιο φορέα ότι δεν θα επιτρέψουμε ούτε μία μέρα στην περιοχή μας να μη λειτουργεί το Κέντρο Υγείας (ΕΟΠΥΥ)» αναφέρει ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» και προσθέτει:

«Απαιτήσαμε να βρεθεί άμεσα άλλο κατάλληλο κτήριο για να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες εκεί και ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας και τους αγώνες  μέχρι το Κέντρο Υγείας να είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει όλους τους ασφαλισμένους, σε νέες και κατάλληλες εγκαταστάσεις.

Καταγγείλαμε την πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά για την Υγεία, τα δίνουν όμως με τη σέσουλα στην εργοδοσία και συρρικνώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Ο δρόμος του αγώνα  όλων των κατοίκων και των εργαζομένων για την άμεση λύση του κτηριακού του Κέντρου Υγείας είναι μονόδρομος. Απαιτήσαμε την πλήρη στελέχωσή του με  προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και τα αιτήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για αυξήσεις μισθών, ένταξη στα ΒΑΕ και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 9 Νοέμβρη, ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, όπου θα είμαστε ξανά στον δρόμο και θα ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, σε ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης!».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet