Πιάστηκε 28χρονος στη Νέα Ιωνία – Είναι μέλος συμμορίας που έκλεβε έξυπνες συσκευές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία
Κοινωνία

Πιάστηκε 28χρονος στη Νέα Ιωνία – Είναι μέλος συμμορίας που έκλεβε έξυπνες συσκευές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μαΐου στη Νέα Ιωνία, 45χρονο ημεδαπό, ο οποίος μόλις είχε διαφύγει από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, από το οποίο είχε αποσπάσει κινητό τηλέφωνο, κόβοντας με κόφτη το καλώδιο ασφαλείας. Αν και ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά, χτυπώντας τους αστυνομικούς με γροθιές και λακτίσματα, τελικώς δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψή του, ενώ πάνω του βρέθηκαν κόφτης και το κινητό τηλέφωνο, που αποδόθηκε στο κατάστημα από το οποίο το αφαίρεσε.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς φορούσε σκόπιμα και προσχηματικά μπουφάν με λογότυπο εταιρείας διανομής προϊόντων, προκειμένου να γίνεται αντιληπτός ως εργαζόμενος και να μην κινεί τις υποψίες. Τελικώς, εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, τα μέλη της οποία διαπράττουν διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας από τις αρχές καλοκαιριού του 2023 οργανώθηκαν με σκοπό την τέλεση κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με μεθοδολογία και διακριτούς ρόλους. Εκτός του βασικού συλληφθέντος μέλους, ταυτοποιήθηκε και δεύτερο μέλος που είχε τον ρόλο του φυσικού αυτουργού, ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για ομοειδή αδικήματα. Ακόμη, αναζητούνται οι κλεπταποδόχοι της συμμορίας.

Η δράση της συμμορίας πιστοποιήθηκε σε 28 περιπτώσεις κλοπών, με ορισμένες να έχουν τελεστεί και την ίδια μέρα. Τα μέλη της συμμορίας κινούνταν με δίκυκλα και εισέρχονταν στα καταστήματα είτε χωριστά, είτα από κοινού, προσποιούμενοι τους πελάτες, σε ώρες που υπήρχε πολυκοσμία. Αφού προσέγγιζαν τους πάγκους που ήταν τοποθετημένες οι ηλεκτρονικές συσκευές, δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες για να προχωρήσουν στην κλοπή. Με τη χρήση κόφτη έκοβαν τα αντικλεπτικά καλώδια, αφαιρούσαν τις συσκευές κινητών τηλεφώνων ή έξυπνων ρολογιών και διέφευγαν. Αμέσως μετά, συναντούσαν τους κλεπταποδόχους, στους οποίους διοχέτευαν τα κλοπιμαία, εξασφαλίζοντας τόσο συνεχή ροή χρημάτων στην εγκληματική ομάδα, όσο και αποφυγή εντοπισμού των κλοπιμαίων στην κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου.

Στην οικία του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων και ρουχισμός που έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των κλοπών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet