Σύλλογος Εργαζομένων Νέας Ιωνίας: Νέα κινητοποίηση στις 24/11 για την απόλυση εκπαιδευτικού από ιδιωτικό φροντιστήριο
Κοινωνία

Σύλλογος Εργαζομένων Νέας Ιωνίας: Νέα κινητοποίηση στις 24/11 για την απόλυση εκπαιδευτικού από ιδιωτικό φροντιστήριο

Νέα κινητοποίηση για την ανάκληση της απόλυσης της Ελπίδας Νασιοπούλου, προέδρου του σωματείου, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 16:00.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νέας Ιωνίας αναφέρει σχετικά:

«Ο Σύλλογός μας και εκπρόσωποι από δεκάδες σωματεία εκπαιδευτικών, κλαδικά σωματεία και φορέων της περιοχής, συγκεντρωθήκαμε την Τρίτη 22/11 το απόγευμα έξω από το φροντιστήριο Πρωτοπορία στη Νέα Ιωνία, το οποίο δεν λειτούργησε, με παρουσία αστυνομίας στην είσοδό του και διεκδικήσαμε την ανάκληση της απαράδεκτης απόλυσης της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής “Ο ΒΥΡΩΝ”.

Η απόλυση που έγινε με αιτιάσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά, επειδή μετά από την είδηση ότι το συγκεκριμένο φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, η πρόεδρος του Σωματείου εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά και μίλησε στους μαθητές για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου και της διοίκησης της ΟΙΕΛΕ με τη δικηγόρο της ιδιοκτήτριας, η εργοδοσία παραμένει ανένδοτη στην απόλυση. Οργή προκάλεσε αυτή η ανακοίνωση στους συγκεντρωμένους, που ζητούσαμε επιτακτικά απαντήσεις και αντί γι’ αυτές συναντήσαμε κλειστές πόρτες με άτομα μάλιστα που βρίσκονταν μέσα στο φροντιστήριο να μη διστάζουν να χειροδικήσουν.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι μόνος του, έρμαιο κάθε εργοδοσίας και του εργασιακού καθεστώτος που διαμορφώθηκε και στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των φροντιστηρίων..

Δεν θα επιτρέψουμε το καθεστώς εργασιακής γαλέρας με τους εργαζόμενους φιμωμένους σε κανέναν εργασιακό χώρο.

Συνεχίζουμε με νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 24 Νοέμβρη στις 4 το μεσημέρι, Σωματεία και φορείς να διεκδικούμε την ανάκληση της απαράδεκτης απόλυσης της Ελπίδας Νασιοπούλου, προέδρου του σωματείου “Ο ΒΥΡΩΝ”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet