Ο καύσωνας κλείνει νωρίτερα τους παιδικούς στη Νέα Ιωνία – Στα… κάγκελα οι γονείς
Κοινωνία

Ο καύσωνας κλείνει νωρίτερα τους παιδικούς στη Νέα Ιωνία – Στα… κάγκελα οι γονείς

Για νέο αιφνιδιασμό των γονιών με παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νέας Ιωνίας από πλευράς δημοτικής αρχής κάνει λόγο το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής ότι από Τετάρτη 17/7 έως και Παρασκευή 19/7 οι συγκεκριμένες δομές θα λειτουργήσουν μέχρι τις 13.00, λόγω καύσωνα.

«Δεν πάει άλλο! Χιονίζει… έχει ζέστη… υπάρχει αγώνας σε κοντινό γήπεδο… Κάθε λίγο οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από το κανονικό ωράριο, με ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής, και γονείς και εργαζόμενοι τρέχουμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα» σημειώνουν χαρακτηριστικά και την ίδια στιγμή αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν οι εργαζόμενοι γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στα σπίτια τους, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού.

Η Ένωση δηλώνει ότι απαιτεί, με ευθύνη της δημοτικής αρχής:

  • «Να δοθούν άδειες ειδικού σκοπού σε όλους τους εργαζόμενους γονείς.
  • Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα έκτακτα μέτρα, με ευθύνη του κράτους και της δημοτικής αρχής, ώστε οι παιδικοί σταθμοί να μπορούν να λειτουργήσουν εν μέσω καύσωνα, με το κανονικό τους ωράριο, με διασφαλισμένο τον κλιματισμό για τα παιδιά και τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών, χωρίς να χαθεί καμία άδεια ευπαθών ομάδων του προσωπικού.
  • Αντί η δημοτική αρχή να μοιράζει τελεσίγραφα στο παρά πέντε και να λέει με τη στάση της “κόφτε το λαιμό σας” στους γονείς, να πάρει άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών, προστατεύοντας όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους».

Η αναλυτική ανακοίνωση των γονιών για το μειωμένο ωράριο:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet