Η ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας είπε ξανά «όχι» στη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό Σχολείο
Φωτογραφία: google maps
Νέα Ιωνία

Η ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας είπε ξανά «όχι» στη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό Σχολείο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας στις 16 Φεβρουαρίου, η Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον Πέτρο Αλέπη, έθεσε το ζήτημα της μετατροπής του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη απόφαση» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως υποστήριξε, η αλλαγή αυτή καταργεί στην πράξη ένα σχολείο γειτονιάς, επιβαρύνει μαθητές και οικογένειες με μετακινήσεις σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, ενισχύει την «κατηγοριοποίηση» σχολείων και αφήνει στον αέρα τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που, όπως σημειώνει, αντιμετωπίζει ήδη το 5ο Γυμνάσιο, με περισσότερους από 60 μαθητές να χρειάζονται παράλληλη στήριξη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για ελλιπή κάλυψη των αναγκών.

Η πρόταση της παράταξης για μη μετατροπή του σχολείου σε Πειραματικό υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη δημοτική αρχή να ψηφίζει «λευκό».

Ακόμη, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας η παράταξη στήριξε το αίτημα του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας για μείωση των δημοτικών τελών στους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες κατά 30%, ποσοστό αντίστοιχο της προηγούμενης αύξησης.

Η αναλυτική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2026
Powered by Wisenet