Ένα βήμα πιο κοντά στο Πράσινο Σημείο ο Δήμος Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

Ένα βήμα πιο κοντά στο Πράσινο Σημείο ο Δήμος Πεντέλης

Ένα βήμα πλησιέστερα στη δημιουργία Πράσινου Σημείου βρίσκεται ο Δήμος Πεντέλης, μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του (Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016) για την αναγκαιότητα αγοράς οικοπέδου στη ΒΙΟΠΑ Γέρακα.

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης
Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης

Πρόκειται για ένα «άριστο οικόπεδο», όπως είπε ο δήμαρχος Πεντέλης, το οποίο έχει λάβει και την έγκριση της περιφερειακής Αρχής, με έκταση 10 στρεμμάτων, εκ των οποίων ο Δήμος Πεντέλης θα αποκτήσει τα 3,5 για τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου που σχεδιάζει. Το ποσό αγοράς κυμαίνεται μεταξύ 300.000 και 400.000 ευρώ και για την απόκτησή του, όπως σημείωσε ο κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, θα χρησιμοποιηθούν χρήματα από το «πράσινο τέλος» 0,50.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι ο Δήμος βρίσκεται πλέον στη σύνταξη του σχετικού φακέλου, ελπίζοντας ότι η σχετική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα, ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στα πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για τους δημότες από τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου, καθώς, μεταξύ άλλων, θα σταματήσει το «πήγαινε-έλα των 15 οχημάτων που κατευθύνονται καθημερινά στη χωματερή», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Παρούσα» η Δ. Κεχαγιά, «ευλογίες» από τον Δ. Σταυρόπουλο
Δήμητρα Κεχαγιά
Δήμητρα Κεχαγιά

Από πλευράς μείζονος μειοψηφίας, η κα Δήμητρα Κεχαγιά, αν και δήλωσε «φανατική» με την ανακύκλωση και σχολίασε με θετικό τρόπο τη δημιουργία Πράσινου Σημείου, παρ΄ όλα αυτά δήλωσε «παρούσα» στην ψηφοφορία, αφού δεν είχε -όπως είπε- τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία στα χέρια της για να κρίνει «την αναγκαιότητα ή μη της αγοράς του οικοπέδου».

Δημήτρης Σταυρόπουλος
Δημήτρης Σταυρόπουλος

Ωστόσο, αυτό που δεν έκανε η κα Δ. Κεχαγιά το έκανε, και με το παραπάνω, ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Συμπολιτεία, Δημήτρης Σταυρόπουλος. Ο τελευταίος, αφού είπε ότι «μόνο όσοι έχουν δουλέψει στην Καθαριότητα γνωρίζουν την αγωνία που έχει αυτή η υπηρεσία» κι αφού περιέγραψε την καθημερινή ταλαιπωρία μεταφοράς των απορριμμάτων στη χωματερή, χαρακτήρισε ως «ευλογία» την κίνηση του δημάρχου να αγοραστεί το οικόπεδο για το Πράσινο Σημείο, δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα το υπερψηφίσει.

Σπύρος Κωνσταντάς
Σπύρος Κωνσταντάς

Αρνητικός στην ψήφο του ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σπύρος Κωνσταντάς, δηλώνοντας ότι αντιτίθεται πολιτικά τόσο με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμμάτων, όσο και με το Τοπικό Σχέδιο Δράσης. Επίσης, αναρωτήθηκε ποιος θα διαχειρίζεται το Πράσινο Σημείο του Δήμου, προσθέτοντας το ερώτημα «θα δούμε για άλλη μια φορά, να ανακατεύονται ΜΚΟ στο όλο εγχείρημα;».

Ο δήμαρχος εξέφρασε την έκπληξή του για τη στάση των δύο συμβούλων που δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν την πρόταση, αναρωτώμενος εάν ικανοποιούνται με τη σημερινή κατάσταση στον Δήμο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων και εάν είναι αντίθετοι στην αλλαγή αυτής της κατάστασης.

«Πραγματικά, μου κάνει φοβερή εντύπωση η στάση σας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης, ενώ απευθυνόμενος στην κα Δ. Κεχαγιά, πρόσθεσε: «Να κάνετε τον σταυρό σας να μας δοθούν χρήσεις γης για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκεί το Πράσινο Σημείο. Εμένα αυτή είναι η αγωνία μου…».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet