Πεντέλη Εν Δράσει: «Άνθρακες ο θησαυρός» για τον «λοχία» της Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

Πεντέλη Εν Δράσει: «Άνθρακες ο θησαυρός» για τον «λοχία» της Πεντέλης

«Η μικροπολιτική εκμετάλλευση των επιπτώσεων της χρόνιας παθογένειας της ελληνικής Διοίκησης (για την οποία ο πολιτικός του φορέας, η Ν.Δ. φέρει την ευθύνη) από τον κ. Στεργίου δεν έχει όρια» σημειώνει η δημοτική παράταξη Πεντέλη Εν Δράσει, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη.

Αφορμές για το σχόλιο κατά του δημάρχου Πεντέλης στάθηκε αφ΄ ενός η αναφορά του στην πρόσκληση για τη συγκέντρωση για τους δασικούς χάρτες την 28η Ιουνίου 2016 (Αθρόα προσέλευση στην εκδήλωση ενημέρωσης για τα δασικά θέματα), ότι «ο νέος νόμος συντάχθηκε καθ’ υπόδειξή του» κι αφ΄ ετέρου η εισήγησή του κατά τη συγκέντρωση, όπου τόνισε ευχαρίστησε τους κυβερνητικούς παράγοντες «οι υποίοι υιοθέτησαν» τις απόψεις του.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η παράταξη, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, επεσήμανε με σαφήνεια ότι ο νέος νόμος (τροποποίηση  του 3889/2010):

  • Αποσκοπεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών κατάρτισης των δασικών χαρτών με τη μεγαλύτερη εμπλοκή των δασικών υπηρεσιών.
  • Δεν συντάχθηκε με γνώμονα τα  ειδικά προβλήματα της  Πεντέλης.
  • Βελτιώνει τη διαδικασία αντιμετώπισης των οικισμών με εγκεκριμένο σχέδιο και των οικισμών με σχέδια στερούμενα νόμιμης έγκρισης (παρ. 2α και 2β του άρθρου 24).
  • Εισάγει για πρώτη φορά τη συστηματική και πανελλαδική καταγραφή όλων των υπολοίπων οικισμών (οικιστικές πυκνώσεις), των οποίων την αντιμετώπιση παραπέμπει σε μελλοντικές  ρυθμίσεις (που θα στηριχθούν στα δεδομένα της καταγραφής).

Έπίσης, χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση του βουλευτή Γ. Δημαρά ότι οι όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις για την τρίτη κατηγορία οικισμών (οικιστικές πυκνώσεις) τελούν υπό τον έλεγχο συμμόρφωσης προς το Σύνταγμα, από το  ΣτΕ, και δεν θα πρέπει να θεωρείται τίποτε δεδομένο.

Και η παράταξη καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Κατόπιν αυτών, και επειδή “άνθρακας ο θησαυρός”, στο σχετικό δελτίο Τύπου ο κ. Στεργίου, αντί απαρίθμησης απτών αποτελεσμάτων:

“Διαπιστώνει” ότι ο αγώνας του βρίσκει ευήκοον ους.

Σκιαγραφεί μια  εικόνα υπουργών της κυβέρνησης, δίκην κλιμακίου υπαλλήλων, να  καταγράφουν ποικίλα αιτήματα, άσχετα με το θέμα της συγκέντρωσης.

Αφού επιτίθεται με σκαιότητα στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες (δίκην λοχία σε “στραβάδια”) τους καλεί να δουλέψουν σκληρά για να κάνουν αυτά που τους απέτρεψε να κάνουν για τις περιοχές  των παρ. 2α και 2β του άρ. 24, κατά την πρώτη ανάρτηση των δασικών χαρτών της Πεντέλης.

Όμως για τον κ. Στεργίου σημασία έχει η εξουσία.  Όλα για την υλοποίηση του “από το Διοικητήριο στο Κοιμητήριο”, όπως γλαφυρά το διατύπωσε  στην ομιλία του».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet