Αντιδρά ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης για την ομάδα πυροπροστασίας enduro στο Πεντελικό
Ηλιοβασίλεμα στο Πεντελικό/φωτογραφία: greektravellers.gr
Κοινωνία

Αντιδρά ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης για την ομάδα πυροπροστασίας enduro στο Πεντελικό

Την έντονη διαφωνία του με τη σύσταση ομάδας πυροπροστασίας enduro από τον Δήμο Πεντέλης για το Πεντελικό, εκφράζει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δήμου Πεντέλης (ΠΣΠ) με ανακοίνωσή του που υπογράφει ο Νέστωρ Ζύγρας, πρόεδρος Δ.Σ. του συλλόγου.

Όπως αναφέρεται συνοπτικά:

  1. Η άσκηση δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού τόσο στο λατομείο Μαλτέζου όσο και σε εκτός δασικών δρόμων και εντός αναδασωτέων περιοχών διαδρομές στις πλαγιές του Πεντελικού, που ενεργεί ανεξέλεγκτα και εξακολουθητικά η συγκεκριμένη ομάδα, όχι μόνο είναι παράνομη αλλά είναι καταστροφική για την χλωρίδα και την πανίδα του Πεντελικού και αντιστρατεύεται συστηματικά την ανάκαμψη της οικολογικής ισορροπίας του πολύπαθου βουνού.
  2. Τα περί δήθεν σεβασμού και αγάπης του βουνού από τους αναβάτες enduro καταρρέουν στην επί τόπου θέα των επιτευγμάτων τους αλλά και στην καταγραφή τους στο πλούσιο διαχρονικό φωτογραφικό υλικό που κυκλοφορεί.
  3. Η συμπερίληψη της συγκεκριμένης ομάδας στον μηχανισμό προληπτικής πυροπροστασίας, με δεδομένη την πολυδιαφημισμένη απόκτηση ειδικού drone επιτήρησης του Πεντελικού, όχι μόνο δεν έχει να προσφέρει τίποτε ουσιαστικό αλλά αποτελεί έμμεση επιβράβευση μιας μακροχρόνιας και αδιαμφισβήτητης αντιπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς.
  4. Η ίδια η κίνηση των δίτροχων σε εκτός δασικών δρόμων, σε δύσβατες, ανώμαλες και βραχώδεις διαδρομές, αποτελεί κίνδυνο πρόκλησης ανάφλεξης πυρκαγιάς καθιστώντας την εν λόγω δραστηριότητα εμπρηστική και κάθε άλλο παρά πυροπροστατευτική.
  5. Η εκχώρηση εξουσιών και αρμοδιοτήτων σε παραβατικά άτομα που κινούνται με οχήματα χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας, για παρακολούθηση και καταγραφή κινήσεων στο βουνό και επέμβαση σε περίπτωση περιστατικού, συνιστά παράνομη εκχώρηση εξουσιών που αναβαθμίζει τους ελεγχόμενους παραβάτες σε επικίνδυνους και ανεξέλεγκτους διώκτες όσων αντιτίθενται στις αντιπεριβαλλοντικές επιδόσεις των, για τις συνέπειες της οποίας, η κα δήμαρχος και οι συν αυτή, αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη.

Παρατίθεται η πλήρης ανακοίνωση του ΠΣΠ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet