Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας: «Καίγονται σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη» – Εκκένωση και ανατολικά του Γέρακα
Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI
Κοινωνία

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας: «Καίγονται σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη» – Εκκένωση και ανατολικά του Γέρακα

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Πεντέλη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης είπε στην ΕΡΤ: «Καίγονται σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη». 

Νωρίτερα, ο πρώην δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου είπε ότι «το μέτωπο έχει κινηθεί προς το κέντρο της πόλεως της Πεντέλης, μεταξύ των δύο πλατειών της Χαραυγής και της Αγίας Τριάδος, στο νοσοκομείο Παίδων και νοτιότερα. Αν συνεχιστεί έτσι το μέτωπο αυτό θα πλήξει τον λόφο του Αστεροσκοπείου και με απρόβλεπτες συνέπειες. Ελπίζω να σταματήσει αυτό το κύμα όπως εξελίσσεται τώρα».

«Εδώ που έχουμε φτάσει μόνο ο Θεός κάνει πράγματα κι αυτό που κάνει είναι να περιορίσει τους ανέμους. Είμαστε σε μια φάση που ό,τι ήταν να κάνουμε, θετικό ή αρνητικό, το κάναμε» καταλήγει.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις απεγκλώβισαν τουλάχιστον 16 άτομα από την περιοχή της Ανθούσας και του Ντραφίου, όπου επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής για να ελέγξουν τη φωτιά στην Πεντέλη, όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, στο Ντράφι, στην συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Καβάφη πληρώματα της Άμεσης Δράσης από δύο περιπολικά απεγκλώβισαν τουλάχιστον 15 ηλικιωμένους, με τα δύο οχήματα της Αστυνομίας να περνούν κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες.

Πριν από λίγο το 112 έστειλε νέο μήνυμα το οποίο ζητά από τους κατοίκους του ανατολικού Γέρακα να εκκενώσουν προς την Αγία Παρασκευή! Η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις προς την περιοχή του Γέρακα και γι’ αυτό τον λόγο το 112 ζήτησε την εκκένωση των ανατολικών περιοχών του.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet