Αντ. Φειδοπιάστης προς διοίκηση: H ταφόπλακα που θα μπει στο Νοσοκομείο «Αμ. Φλέμινγκ» θα γράφει τα ονόματά σας με μεγάλα γράμματα!
Κοινωνία

Αντ. Φειδοπιάστης προς διοίκηση: H ταφόπλακα που θα μπει στο Νοσοκομείο «Αμ. Φλέμινγκ» θα γράφει τα ονόματά σας με μεγάλα γράμματα!

Με βαριές εκφράσεις σχολιάζει τη στάση της δημοτικής αρχής Πεντέλης ο επικεφαλής της παράταξης Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή, δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Φειδοπιάστης, με αφορμή τη χθεσινή (3/11) ανακοίνωση από τον Δήμο Πεντέλης, στην οποία η διοίκηση κατηγορεί τις λοιπές παρατάξεις ότι «με ψέματα και συκοφαντίες παρεμποδίζουν την προσπάθεια που γίνεται για το κοινό καλό».

Ειδικότερα, ο κ. Φειδοπιάστης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης για την πτέρυγα Μπόμπολα.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία της κ. Κεχαγιά και του κ. Παλαιοδήμου για να καλύψουν τις παρανομίες που έχουν διαπράξει μέχρι σήμερα.

Αφού κ. Κεχαγιά θέλετε ονόματα και διευθύνσεις να σας τις δώσουμε:

  1. Πράγματι η πτέρυγα Μπόμπολα έκλεισε το 2012 με υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη και κυβέρνηση της Ν.Δ. αυτούς που σήμερα εσείς λιβανίζετε και βγαίνετε φωτογραφίες μαζί τους όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε. Πράγματι στον συγκεκριμένο χώρο αποφάσισε η δική σας κυβέρνηση να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Θυμάστε κ. δήμαρχε τότε που ανεβασμένη στα κάγκελα του Μπόμπολα δηλώνατε ότι τα προσφυγόπουλα δεν χωράνε στην πόλη; Και πως η πτέρυγα θα επαναλειτουργήσει μόνο ως νοσοκομείο; Μέχρι και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πήρατε. Λέτε πως αποτρέψατε οριστικά το σχέδιο εγκατάστασης δομής προσφύγων στην περιοχή. Αλήθεια, τι φοβηθήκατε; Μην σας μολύνουν;
  2. Όσο για τις 80 έτοιμες κλίνες κορωνϊού που λέτε πως ανακαλύψαμε κάποιοι, σας πληροφορούμε πως τις ανακάλυψε ο ΕΟΔΥ στο σχέδιο που ετοίμασε στις 28/2/2020 με θέμα «Σχέδιο προετοιμασίας και Απόκρισης για Επιδημία από το Νέο Κορωνοϊό Sars-cov2» με αρ. πρωτ. ΚΠ4269-2020/28/02/2020, το οποίο στην σελίδα 53 αναφέρει πως ένας από τους χώρους που θεωρούνται κατάλληλοι είναι και η πτέρυγα Μπόμπολα, η οποία διαθέτει 80 κλίνες σε πρόσφατα ανακαινισμένους μονόκλινους και δίκλινους θαλάμους. Ποιος λέει άραγε ψέματα  εσείς ή κυβέρνηση που υποστηρίζετε με πάθος;
  3. Αλήθεια, ποια είναι η λειτουργία της πτέρυγας σήμερα ως νοσοκομειακής μονάδας όπως μας λέτε και συνάδει η συστέγαση παιδιών προσχολικής ηλικίας σε ένα χώρο που εσείς λέτε στην ανακοίνωση σας ότι αγωνίζεστε να επαναλειτουργήσει ως νοσοκομείο;
  4. Λέτε ψέματα όταν αναφέρεστε στην παρ. 1 του άρθρου 100 του ν.3852/2010, φτάνει κανείς να ανατρέξει στην συγκεκριμένη παράγραφο για να δει ότι αναφέρεται σε δίκτυα Δήμων και προγραμματικές συμβάσεις για έργα και μελέτες για τα οποία είναι αρμόδιο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι η Οικονομική Επιτροπή. Λέτε ψέματα όταν μιλάτε για προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΕΦΚΑ. Η απόφαση 263/2020 του ΔΣ του ΕΦΚΑ μιλάει ρητά για ενοικίαση του χώρου και μάλιστα με το τσουχτερό αντίτιμο 16.861,73 ευρώ τον μήνα. Δεν μας κάνετε χάρη όταν μας λέτε ότι θα εισάγετε το θέμα στο ΔΣ, το απαιτεί η απόφαση του ΕΦΚΑ. Είναι εύκολο να διαπιστωθεί η διαστρέβλωση της αλήθειας, αρκεί κάποιος να αναζητήσει στη Διαύγεια την ΑΔΑ: ΩΥΖ8465ΧΠΙ-ΠΔ3 του ΕΦΚΑ.
  5. Φυσικά και στείλατε στο υπουργείο Παιδείας ελλιπή στοιχεία για την ίδρυση των νηπιαγωγείων, αφού η 165 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μιλάει για ανάθεση εργασιών με διαπραγμάτευση (ΑΔΑ: Ψ9ΓΓΩΞ3-ΔΔΔ) και όχι για την ίδρυση νηπιαγωγείων. Αρμοδιότητα, άλλωστε, κατά τον ν.3852/2010 του Δ.Σ., το οποίο δεν συνεδρίασε ποτέ με τέτοιο θέμα.
  6. Φυσικά και παρανομήσατε όταν κάνατε εργασίες εντός του Μπόμπολα ύψους 95.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση τον μήνα Σεπτέμβριο, αφού ο χώρος δεν σας ανήκει.
  7. Γιατί δεν στεγάσατε τα παιδιά στο μεγάλο κτήριο αλλά τα βάλατε να κάνουν μάθημα στα δύο προκάτ κτήρια, ένα εκ των οποίων είναι, μάλιστα, το πρώην ακτινολογικό -με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει; 
  8. Τι σκοπεύετε να κάνετε το μεγάλο κτίριο των 2.176τ.μ.; Μήπως έχετε σκοπό να το κάνετε κέντρο περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης, όπως έλεγε κάποιος από τη συνοδεία του κ. Χατζηδάκη που επισκέφθηκε το Πεντελικό πριν έναν μήνα; Δεν αμφιβάλλουμε για την «ευαισθησία» που έχετε για το περιβάλλον εσείς και η σημερινή κυβέρνηση. Αμφιβάλλουμε όμως για τη ευαισθησία που έχετε για την υγεία, αφού βάζετε ταφόπλακα στην λειτουργία ενός νοσοκομείου.  

Σταματήστε λοιπόν κ. Κεχαγιά και κ. Παλαιοδήμο να υπηρετείτε τα παράκεντρα εξουσίας που σας καθοδηγούν. Μην πιστεύετε πως με αυτό τον τρόπο επιτελείτε έργο για το καλό του τόπου.

Μήπως ο μοναδικός σας σκοπός είναι να αποτελειώσετε το έργο της καταστροφής του νοσοκομείου που ξεκίνησε ο εκλεκτός σας φίλος κ. Άδωνις Γεωργιάδης το 2012, προωθώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα υγείας στον Δήμο μας, εν μέσω πανδημίας;

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ταφόπλακα που θα μπει στο κλείσιμο του “Α. Φλέμινγκ” θα γράφει τα ονόματά σας με μεγάλα γράμματα!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet