ΔΑΣ-ΟΤΑ Πεντέλης: Μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής όσον αφορά στα κρούσματα σε εργαζόμενους του Δήμου
Κοινωνία

ΔΑΣ-ΟΤΑ Πεντέλης: Μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής όσον αφορά στα κρούσματα σε εργαζόμενους του Δήμου

«Το τελευταίο διάστημα μετράμε όλο και περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας για το λαό και τους εργαζόμενους μέρα με τη μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην πιθανότητα να νοσήσουμε», όπως αναφέρει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Πεντέλης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η ΔΑΣ-ΟΤΑ σημειώνει τα εξής:

Δυστυχώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο μάθαμε ότι νοσούν πέντε συνάδελφοί μας στον Δήμο.

Την ώρα που η χωρά μας μετρά πάνω από 7.500 νεκρούς και χιλιάδες νοσούντες, η πραγματοποίηση μαζικών τεστ στους χώρους δουλείας είναι  παντελώς απούσα, καθώς αρνούνται να στείλουν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, διότι δεν έχουν αρκετά μοριακά τεστ να κάνουν στους εργαζομένους.

Αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα αιτήματα για τακτικές απολυμάνσεις, δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους, χορήγηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας σε επαρκείς ποσότητες, (έχουμε δει συναδέλφους να μαζεύουν τα σκουπίδια ακόμα και χωρίς γάντια).

Έχουν κάνει τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας κουρελόχαρτα μην εφαρμόζοντας τα.

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο έναν χρόνο τώρα δουλεύουν ασταμάτητα κάτω από αντίξοες συνθήκες, ουσιαστικά σε συνθήκες θανάτου και δεν γνωρίζουν εάν θα γυρίσουν υγιείς πίσω στα σπίτια τους.

Η στάση της δημοτικής αρχής ουσιαστικά στηρίζει την κυβερνητική επιλογή που επενδύει στο ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» ή ακόμα την αστυνομοκρατία και την καταστολή (όπως έχουμε δει και σε πρόσφατη κινητοποίηση και στον Δήμο μας). Η δημοτική αρχή είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων.

Θυσιάζει τα δικαιώματα και την υγεία των εργαζομένων στην κερδοφορία των επιχειρήσεων με ανύπαρκτη προστασία και χωρίς συχνούς ελέγχους στους εργασιακούς χώρους.

   Απαιτούμε να γίνουν άμεσα:

  • Μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που ήρθαν είτε σε άμεση είτε σε έμμεση επαφή με τους συναδέλφους που νοσούν, καθώς και να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους δουλειάς (δημαρχείο-αμαξοστάσιο, αποθήκες).
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας καθώς και μόνιμου ιατρικού προσωπικού (γιατρός εργασίας).

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού δεν μπαίνει σε ζύγι. Η ευθύνη της κυβέρνησης και των δημάρχων δεν μεταβιβάζεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet