Δ. Στεργίου: «Απαιτείται συνεχής έλεγχος στα προαύλια σχολείων»
Κοινωνία

Δ. Στεργίου: «Απαιτείται συνεχής έλεγχος στα προαύλια σχολείων»

Με αφορμή θανάσιμο δυστύχημα μαθητή ο οποίος έπαιζε σε προαύλιο χώρο σχολείου στη Βόρειο Ελλάδα, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης εφιστά την προσοχή των αιρετών και αρμοδίων του Δήμου Πεντέλης σχετικά με το ζήτημα της σωματικής και ψυχικής ασφάλειας των παιδιών.

Απευθυνόμενος σε θεματικούς και τοπικούς αντιδημάρχους του Δήμου Πεντέλης, στους προέδρους των ΝΠΔΔ ΟΠΑΘ και ΟΚΠΑ, στους προέδρους της Α΄Βάθμιας και της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, καθώς και στους διευθυντές των σχολείων ο δήμαρχος επισημαίνει την ανάγκη συνεχούς ελέγχου των προαύλιων χώρων σχολείων, εντός και εκτός σχολικού ωραρίου, όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη επιστολή.

ΘΕΜΑ: Σοβαρό δυστύχημα μαθητή σε προαύλιο σχολείου.

Σας γνωρίζουμε, με αφορμή και το σοβαρό περιστατικό της απώλειας μαθητή στο προαύλιο σχολείου, ότι απαιτείται ο συνεχής έλεγχος αύλειων χώρων των σχολείων εντός και εκτός ωραρίου λειτουργίας τους.

Ηθικά, σε τέτοιες καταστάσεις, όλοι εμείς οι αρμόδιοι είμαστε υπεύθυνοι.

Μην ξεχνάμε την ανεμελιά και απερισκεψία της παιδικής λειτουργίας και την υποχρέωσή μας να νουθετούμε και να προλαβαίνουμε τα λάθη των παιδιών κυρίως στα θέματα που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

Παρακαλούνται οι αποδέκτες του παρόντος να αντιληφθούν ότι, η ενασχόλησή μας με τα παιδιά είναι ΙΕΡΗ και ιεραποστολική και όχι επαγγελματική υποχρέωση.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet