Επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης
Κοινωνία

Επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, υπό την αιγίδα του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, η επετειακή εκδήλωση με θέμα «Η Μάχη της Κρήτης στα πλαίσια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» με ομιλητή τον υποστράτηγο ε.α. Χρήστο Τόιλο.

Την εκδήλωση προλόγισε η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα η οποία είχε την ευθύνη της οργάνωσης.

Ο δήμαρχος Πεντέλης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «στην ιστορική σημασία που είχε για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα, η άμυνα των Συμμάχων, των Ελλήνων πολεμιστών και του γενναίου κρητικού λαού ενάντια στην επεκτατική πολεμική δραστηριότητα των υποκινητών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και εξήρε τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των πολεμιστών και του άμαχου πληθυσμού».

Ο ομιλητής Χρήστος Τόιλος ανέπτυξε τα στρατιωτικά επιχειρησιακά γεγονότα και τις επιπτώσεις που είχε η από αέρος επίθεση των Γερμανών στη Μεγαλόνησο Κρήτη με παράλληλη προβολή χαρτών και αυθεντικών φωτογραφιών που αποτύπωναν τα ιστορικά γεγονότα. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα καρέ-καρέ φωτογραφικά ντοκουμέντα της εκτέλεσης 25 ανδρών από το χωριό Κοντομαρί και η ολοσχερής καταστροφή του χωριού Κάνδαμος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Δ. Παπακωσταντίνου και Ι. Ζώης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Βορέας, Π. Μούστρης, Αικ. Μασμανίδου, Α. Παλαιοδήμος, Δ. Μιχαλέλης και Ελ. Κιτσούλης, τοπικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Αρετούσα»,  στρατιωτικός συνάδελφος του ομιλητή και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του τόπου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet