Κ. Βαρλαμίτης: Αλήθειες και ψέματα για την ενεργειακή αναβάθμιση στο κλειστό γυμναστηριο Μελισσίων
Κοινωνία

Κ. Βαρλαμίτης: Αλήθειες και ψέματα για την ενεργειακή αναβάθμιση στο κλειστό γυμναστηριο Μελισσίων

«Τα έργα και οι δράσεις εικονικής πραγματικότητας στον Δήμο Πεντέλης συνεχίζονται» υποστηρίζει ο τ. πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του δημοτικού συνδυασμού Δημοκρατική Συνεργασία Κώστας Βαρλαμίτης. «Ο Δήμος Πεντέλης, μέσω Δελτίου Τύπου που αναπαράγεται από πολλά Μέσα, πανηγυρίζει για την εξασφάλιση χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου Μελισσίων. Πρόκειται για δελτίο Τύπου με ανακρίβειες, που εγείρει πολλά ερωτηματικά» σημειώνει ο κ. Βαρλαμίτης, αναφέροντας στη συνέχεια τις ανακρίβειες που εντόπισε, αλλά και την -σύμφωνα με εκείνον- πραγματικότητα γύρω από το θέμα, για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα:

«Σε όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και αυτών της ενεργειακής εξοικονόμησης, προβλέπονται κατάλληλοι δείκτες αξιολόγησης κάθε επένδυσης, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτεραιότητα έργα που η απόσβεση του κόστους μέσω της ενεργειακής εξοικονόμησης γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς που ξεπερνούν την 15ετία. Πόσο μάλλον στην περίπτωσή μας που αυτό θα γίνει σε 50 χρόνια.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου έργου θα έπρεπε να εξεταστεί η δυνατότητα μόνο καλά στοχευμένων παρεμβάσεων ενεργειακής εξοικονόμησης που δημιουργούν το μέγιστο δυνατό όφελος. Οπότε, τίθεται και πάλι το ερώτημα, εάν και με ποιον τρόπο ιεραρχούνται από τη δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης τα έργα που σχεδιάζονται (π.χ. υπόγειο πάρκινγκ στη Νέα Πεντέλη, φαραωνικά έργα Πεντελικού κ.λπ.), έργα που δεν αποτελούν προτεραιότητα και δεν υπακούουν σε ορθολογικούς κανόνες τεχνικοοικονομικής διαχείρισης και απόδοσης.

Επαναλαμβανόμενοι, όμως, λανθασμένοι σχεδιασμοί, υποδηλώνουν είτε άγνοια είτε άλλες σκοπιμότητες. Ότι όμως και να ισχύει από τα δύο είναι το ίδιο επικίνδυνο».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet