Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Να βρεθεί άμεση λύση για το κτηριακό πρόβλημα του παραρτήματος στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Να βρεθεί άμεση λύση για το κτηριακό πρόβλημα του παραρτήματος στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης

Τη συμπαράστασή της στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης για λύση του κτηριακού προβλήματος εκφράζει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης για την άμεση επίλυση του κτηριακού προβλήματος. Είναι αδιανόητο εν έτη 2021 να στεγάζονται τα παιδιά σε αίθουσες σίτισης αντί για κανονικές αίθουσες διδασκαλίας, πλήρως εξοπλισμένες, που απαιτούνται για αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες.

Παρά τη δέσμευση της δημάρχου, Δ. Κεχαγιά, για επίλυση του ζητήματος, το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα των γονιών παραμένει ανικανοποίητο εδώ και 1,5 χρόνο.

Αποδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο η πλήρης ταύτιση της δημοτικής αρχής με τη κυβερνητική πολιτική που αφήνει τα παιδιά μας να μορφώνονται σε ακατάλληλες αίθουσες, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια, την υγιεινή, αλλά και τη μαθησιακή διαδικασία. Όταν όμως πρόκειται για παράδοση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες τα μέτρα παίρνονται χωρίς καμία ολιγωρία.

Σε συνθήκες πανδημίας αποκαλύπτονται τόσο οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα όσο και η στάση της Τοπικής Διοίκησης που λειτουργεί ως “μακρύ χέρι” στην υλοποίηση της επικίνδυνης για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών πολιτικής.

Επομένως κρίσιμο ζήτημα είναι να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες που συντελούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας που διεκδικεί:

  • Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για έναρξη των εργασιών ανέγερσης νέας πτέρυγας νηπιαγωγείου στο οικόπεδο του Δήμου που είναι δίπλα στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης (επί της οδού Τσάκωνα) το οποίο είναι προορισμένο ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε σε συνδυασμό με αξιοποίηση χώρων και αιθουσών να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet