Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Το μήνυμα του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου ακούστηκε και ήταν εκκωφαντικό!
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Το μήνυμα του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου ακούστηκε και ήταν εκκωφαντικό!

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά και όσα έλαβαν χώρα στο κέντρο των Αθηνών μεταξύ διαδηλωτών και Ελληνικής Αστυνομίας, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης σημειώνει ότι «η προχθεσινή μέρα ήταν μέρα αγωνιστικής ανάτασης και “ανάσας”».

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Ο λαός, η νεολαία δεν αναβάλλουν για αργότερα την πάλη για την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώματά τους, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Όσοι ονειρεύτηκαν ότι θα βάλουν στον γύψο τους αγώνες του λαού, όσοι νόμιζαν ότι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν «φίμωτρο» στον λαό, διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά.

Η προχθεσινή μέρα ήταν μέρα αγωνιστικής ανάτασης και «ανάσας». Αυτό δεν μπόρεσαν να το αλλάξουν ούτε οι τόνοι χημικών ούτε το όργιο της απρόκλητης καταστολής που ξεδιπλώθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση και όσοι ήλπιζαν ότι θα φιμώσουν το λαό έφαγαν τα μούτρα τους.

Η μάχη αυτή έδωσε κουράγιο και δύναμη για να δυναμώσει ο αγώνας μπροστά και στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου!

Το αγωνιστικό κλίμα της ημέρας μεταφέρθηκε και στα Μελίσσια! Το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη στήθηκε μικροφωνική από όπου ακούγονταν δυνατά τα διαχρονικά συνθήματα του Πολυτεχνείου, «διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά – Τιμάμε τον Νοέμβρη στο δρόμο του αγώνα», αγωνιστικά τραγούδια, αλλά και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τα απαράδεκτα φαινόμενα βίας και καταστολής που είχαν σημειωθεί νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά ακόμα πιο μαχητικά!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet