Μήνυμα δημάρχου Πεντέλης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Κοινωνία

Μήνυμα δημάρχου Πεντέλης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα προς τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Πεντέλης απευθύνει ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος επισημαίνει τα εξής:

Αγαπητά μου παιδιά,

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά σας καλεί να το ακούσετε στα προαύλια των σχολείων την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι καλοκαιρινές διακοπές της ανεμελιάς και της ξεκούρασης πέρασαν και από σήμερα ξαναμπαίνετε στον στίβο της προσπάθειας για επένδυση μόρφωσης.

Στον αγώνα σας αυτό οι γονείς σας, οι εκπαιδευτικοί σας και εμείς θα είμαστε δίπλα σας για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη μόρφωσή σας.

Το σχολείο σας, αίθουσα και αυλή, είναι ο χώρος που περνάτε αρκετές ώρες της ημέρας και θα πρέπει να σας έχουν εξασφαλιστεί οι καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης.

Εσείς οφείλετε να αξιοποιήσετε τον χώρο αυτό, μόνο ως χώρο μάθησης, φιλίας, συναδέλφωσης και όχι ως χώρο έκφρασης κακών λειτουργιών και πράξεων προς το σχολείο και τους συμμαθητές σας.

Οι συμμαθητές σας είναι εν δυνάμει και συμπολίτες σας με τους οποίους μπορεί να ζήσετε διά βίου και θα πρέπει να λειτουργείτε έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η άποψη της κοινωνιολογίας ότι η καταξίωση του ατόμου επιτυγχάνεται στην αλάνα και αυτό είναι έννοια διαχρονική.

Όλοι μαζί, η εκπαιδευτική κοινότητα, ο Δήμος και η Πολιτεία θα λειτουργήσουμε έτσι, ώστε να μην προκληθεί σε κανένα παιδί, σε κανένα σχολείο ψυχικό ή φυσικό τραύμα. Η καλή συμπεριφορά του μαθητή στον συμμαθητή του, θα πρέπει να είναι δεδομένη και όπου δεν είναι, να επιβάλλεται. Όπως τόνισα και στη σύσκεψη των διευθυντών των σχολείων, στο θέμα αυτό είμαι και θεσμικά και προσωπικά διαθέσιμος να συνδράμω.

Αγαπητά μου παιδιά,

αποτελείτε την ελπίδα του τόπου μας και της πατρίδας μας και αντιπροσωπεύετε την πρώτη ευθύνη στη λειτουργία μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet