Να ισορροπήσει η απαλλαγή τελών από τη ΔΕΗ με τους ΚΑΠ ζητεί ο Δ. Στεργίου
Κοινωνία

Να ισορροπήσει η απαλλαγή τελών από τη ΔΕΗ με τους ΚΑΠ ζητεί ο Δ. Στεργίου

Με δεδομένο ότι η ΔΕΗ απαλλάσσεται από την καταβολή δημοτικών τελών κοινοχρήστων χώρων, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης ζήτησε από τον μέχρι προτινος υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη να ενεργήσει για την κάλυψη των χαμένων εσόδων μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

Ακολουθεί η επιστολή του δημάρχου Πεντέλης:

1. Η απομείωση των εσόδων των Δήμων καλά κρατεί.

2. Ήδη με το σχετικό φωτοαντίγραφο, το οποίο σας κοινοποιούμε συνημμένα, μας έγινε γνωστό ότι η ΔΕΗ απαλλάσσεται από την καταβολή δημοτικών τελών κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση σε οδούς, πλατείες, πεζοδρόμια κ.λπ., εναερίων ή υπόγειων εγκαταστάσεων, τροφοδοτικών συρμάτων και δικτύων, για την κατασκευή υποσταθμών (ΚΑΦΑΟ) ή άλλων τεχνικών έργων και για τη συντήρηση αυτών.

3. Με βάση ότι οι προϋπολογισμοί μας και η λειτουργία μας έχουν προγραμματιστεί και με το έσοδο αυτό που εισπράξαμε για την προηγούμενη χρονιά παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειές σας προκειμένου να ληφθεί υπόψη στην κατανομή των ΚΑΠ για την κάλυψη της  «τρύπας» που δημιουργείται στα έσοδα των Δήμων.

4. Παρακαλούνται οι πρόεδροι των ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν για τις ενέργειές τους.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης

Συνημμένο – Απαλλαγή της ΔΕΗ από δημοτικά τέλη

Η απαλλαγή της ΔΕΗ από τα δημοτικά τέλη κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση σε οδούς, πλατείες, πεζοδρόμια κ.λπ., εναερίων ή υπογείων εγκαταστάσεων, τροφοδοτικών συρμάτων και δικτύων, για την κατασκευή υποσταθμών ή άλλων τεχνικών έργων και για τη συντήρηση αυτών, που προβλεπόταν από τη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 13 του β.δ. της 29.9/10.10.1958, εξακολουθεί να ισχύει και μετά τη μετατροπή της σε ανώνυμη εταιρεία, με το π.δ. 333/2000, σύμφωνα με τη ρητή διάταξη της παρ. 8 του άρθρου 9 του Ν.2941/2001. Επομένως η εταιρεία αυτή, για τη χρησιμοποίηση των κοινοχρήστων χώρων (πεζοδρομίων, πλατειών οδών κ.λπ.) για την τοποθέτηση στύλων και υπέργειων υποσταθμών (ΚΑΦΑΟ), που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας προς το κοινό, εξακολουθεί να μην υπόκειται στα προβλεπόμενα από την παρ.1 του άρθρου 13 του ίδιου β.δ. τέλη κοινοχρήστων χώρων. (ΔΕφΧαν 456/2014).

Δείτε την επιστολή.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet