Ο Δήμος Πεντέλης… αλλάζει τα φώτα του
Φωτογραφία: Δήμος Πεντέλης/FB
Κοινωνία

Ο Δήμος Πεντέλης… αλλάζει τα φώτα του

Ο Δήμος Πεντέλης θα γίνει ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που θα αποκτήσει ολοκαίνουργιο υπόγειο δίκτυο οδοφωτισμού, νέους ιστούς και φωτιστικά εναρμονισμένα με τα αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα, τουλάχιστον όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου που υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ (ο οποίος έχει αναλάβει την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης), που θα οδηγήσει στο να εξαφανιστούν όλα τα εναέρια καλώδια και οι παλιές κολώνες φωτισμού από την πόλη. Στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέοι σύγχρονοι ιστοί ανά 25 μέτρα με καινούργια φωτιστικά τεχνολογίας LED, τα οποία θα προσφέρουν άριστη ποιότητα φωτισμού και εξοικονόμηση ενέργειας, που θα ξεπεράσει το 60%.

Παράλληλα, η κατάργηση των ευπαθών εναέριων καλωδίων θα εξασφαλίσει τη μείωση των βλαβών που παρατηρούνται σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων.

«Μέχρι σήμερα πολλοί είναι οι Δήμοι που έχουν αντικαταστήσει τα φωτιστικά τους, κάνοντας χρήση δανεισμού ή μακροχρόνιας παραχώρησης του δίκτυο τους σε εξωτερικό ανάδοχο. Κανένας όμως δεν έχει υλοποιήσει συνολική υπογειοποίηση των καλωδίων και εγκατάσταση νέων ιστών σε όλη του την επικράτεια και μάλιστα με 100% χρηματοδότηση! Εμείς το πετύχαμε! ‘Ετσι, σύντομα θα έχουμε περισσότερα από 115 χιλ. υπόγειου δικτύου και στις τρεις δημοτικές μας ενότητες και περισσότερα από 4.600 έξυπνα φωτιστικά, τα οποία θα μπορούμε να τηλε-διαχειριστούμε ασύρματα» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Το έργο, με προϋπολογισμό 7.987.157,91 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2025.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet