Επέτειος Πολυτεχνείου: Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών» στην πορεία
Φωτογραφία: protothema.gr
Κοινωνία

Επέτειος Πολυτεχνείου: Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών» στην πορεία

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στην καθιερωμένη πορεία στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με την οποία κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 50ή επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών. Πολλοί από τους διαδηλωτές, μάλιστα, αφότου έφτασαν στην αμερικανική πρεσβεία, συνέχισαν την πορεία τους και κατευθύνθηκαν στην ισραηλινή πρεσβεία, στο Ψυχικό.

Παράλληλα, το μπλοκ των αναρχικών αποχώρησε από το σημείο και μέσω της καθόδου της Λ. Κηφισιάς έφτασαν στα Εξάρχεια.

Περί τις 21:30 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους που είχαν κλείσει.

Τουλάχιστον 20 προσαγωγές

Σημειώνεται ότι σε είκοσι προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία.

Νωρίτερα, έφτασε το μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 που προπορευόταν του συλλαλητηρίου, κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στον φασισμό».

Στο μεταξύ, απροσπέλαστο ήταν το κέντρο της Αθήνας καθώς έκλεισαν κεντρικοί σταθμοί του Μετρό, ενώ υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω της μεγάλης πορείας. Πατησίων, Βασιλίσσης Σοφίας και άλλοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας τέθηκαν εκτός κυκλοφορίας. Αφετηρία της πορείας το Πολυτεχνείο και με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00. Οι συρμοί διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. 

Η πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Φοιτητές έφτασαν μπροστά από το Πολυτεχνείο και άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία, ενώ φώναξαν συνθήματα όπως «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Με σημαίες της Παλαιστίνης οι φοιτητές στην πορεία

Με σημαίες της Παλαιστίνης, υψωμένες γροθιές και πανό συμμετείχαν οι φοιτητές στην πορεία-προσυγκέντρωση της μεγάλης πορείας για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο ξενοδοχείου στη Σταδίου

Μια ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο στην οδό Σταδίου και πέταξε μπογιές στην είσοδο ενός ξενοδοχείου, προκαλώντας ζημιές στη τζαμαρία.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet