Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Επιχωμάτωση με επικίνδυνα υλικά στις κατασκηνώσεις Πεντέλης
Κοινωνία

Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Επιχωμάτωση με επικίνδυνα υλικά στις κατασκηνώσεις Πεντέλης

Επιχωμάτωση με ακατάλληλα και επικίνδυνα υλικά στην περιοχή των κατασκηνώσεων της Πεντέλης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Πεντέλη Πόλη Πρότυπο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το πρόβλημα επιβεβαιώθηκε από αυτοψία δύο περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι, σε σχετική τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου προσπάθησε να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα και επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Όταν αναδεικνύουμε οφθαλμοφανή γεγονότα, δεν έχει νόημα για κανέναν να αρνείται την κοινή λογική. Είναι καιρός να σταματήσουν να γίνονται εξυπηρετήσεις για πολιτικούς φίλους ή για διευκόλυνση εργολάβων. Πάντα σε βάρος της πόλης».

Η πλήρης ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης έχει ως εξής:

«Δύο περιβαλλοντικοί σύλλογοι της περιοχής μας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης, πραγματοποίησαν προ μηνός αυτοψία στην περιοχή των κατασκηνώσεων της Πεντέλης.

Σύμφωνα με τη δημοσιοποίηση των ευρημάτων τους, καταγγέλθηκαν εργασίες επιχωμάτωσης στην Α’ ζώνη προστασίας της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου. Βρέθηκαν ακατάλληλα υλικά, όπως θρυμματισμένο ασφαλτικό μείγμα, που μπορεί να προκαλέσουν ρύπανση και κινδύνους για την περιοχή. Επίσης, στον χώρο εντοπίστηκαν παρατημένα φορτηγά, καρούλια καλωδίων και άλλα αντικείμενα, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να δηλώνει άγνοια. Οι σύλλογοι έχουν καλέσει τον Δήμο Πεντέλης να αποκαταστήσει την τάξη, να αποσύρει τα παράνομα υλικά και να προστατεύσει την αναδασωτέα περιοχή, ζητώντας επίσης από την περιφέρεια να επιβεβαιώσει αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης αποβλήτων από τον ανάδοχο των πρόσφατων έργων ασφαλτόστρωσης.

Θεωρούμε ότι η Δήμαρχος Πεντέλης γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς συνέβη στον συγκεκριμένο χώρο, όσο και αν προσπάθησε να το αρνηθεί. Όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική μας ερώτηση, προσπάθησε να δώσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα όταν έκανε λόγο για «καθαρισμό χόρτων» και ότι δεν έγινε καμία επιχωμάτωση. Λες και γίνεται πουθενά στον κόσμο καθαρισμός χώρου με εναπόθεση θρυμματισμένου ασφαλτικού μείγματος. Λες και η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε κατόπιν κάποιας – υποτυπώδους έστω – μελέτης που έδειξε ότι δεν θα υπάρξει καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή.

Όταν αναδεικνύουμε οφθαλμοφανή γεγονότα, δεν έχει νόημα για κανέναν να αρνείται την κοινή λογική. Είναι καιρός να σταματήσουν να γίνονται εξυπηρετήσεις για πολιτικούς φίλους ή για διευκόλυνση εργολάβων. Πάντα σε βάρος της πόλης.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να δράσει έστω και τώρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε μια εποχή που η περιβαλλοντική προστασία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των παράνομων υλικών, την επαναφορά της περιοχής στην πρότερη κατάσταση και τη διευθέτησή της με περιβαλλοντικά αποδεκτά υλικά.

Η Πεντέλη αξίζει ένα καλύτερο και πιο καθαρό περιβάλλον για τους κατοίκους της και τις μελλοντικές γενιές».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet