Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης: Επαναλειτουργία λατομείων – Νέο έγκλημα μεθοδεύεται στο πολύπαθο βουνό του Πεντελικού…
Κοινωνία

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης: Επαναλειτουργία λατομείων – Νέο έγκλημα μεθοδεύεται στο πολύπαθο βουνό του Πεντελικού…

Με αφορμή την επιχειρούμενη επαναλειτουργία παλαιών λατομείων μαρμάρου στο πίσω μέρος του Πεντελικού, στη θέση «Βαθειά Χούνη» Άνω Ραπεντώσας, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης (ΠΣΠ) αντί αυτού καλεί την ηγεσία του ΥΠΕΝ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάπλαση και αποκατάσταση του Πεντελικού.

Ειδικότερα, ο ΠΣΠ σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Νέο έγκλημα μεθοδεύεται να συντελεστεί στο πολύπαθο βουνό του Πεντελικού. Λίγους μήνες μετά την χωροθέτηση ΣΜΑ στα Μελίσσια, δρομολογούνται ενέργειες για λειτουργία νέων λατομείων.

Ο ΠΣΠ με ανακοίνωσή του αναδεικνύει το γεγονός των τριών πανομοιότυπων αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις οποίες χορηγήθηκε άδεια στην ίδια εταιρεία για τη διεξαγωγή γεωλογικών ερευνών για διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων στη βόρεια πλευρά του Πεντελικού που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Διονύσου, εκτός από ένα μικρό τμήμα που ανήκει στον Δήμο Πεντέλης.

Ο ΠΣΠ καλεί την ηγεσία του ΥΠΕΝ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάπλαση και αποκατάσταση του Πεντελικού και να σταματήσει κάθε ενέργεια συνέχισης της εγκληματικής εξορυκτικής δραστηριότητας στο βουνό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet