Συνάντηση Ν. Κοσμοπούλου με αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. – Στο επίκεντρο το τοπικό αστυνομικό τμήμα
Κοινωνία

Συνάντηση Ν. Κοσμοπούλου με αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. – Στο επίκεντρο το τοπικό αστυνομικό τμήμα

Συνάντηση με τον ταξίαρχο Βορειοανατολικής Αττικής Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο και τον διοικητή Ασφάλειας Παραρτήματος Πεντέλης Δήμο Πλεξουσάκη είχε, τη Δευτέρα 26/2, η δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Δημητρίου Τσούκλερη και των εντεταλμένων συμβούλων Ασφάλειας και Καθημερινότητας Θεόδωρου Παναγιωτόπουλου και Λευτέρη Μανιαδάκη αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συζήτησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκε το σοβαρό θέμα της ενίσχυσης του τοπικού αστυνομικού τμήματος σε ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο θα συζητηθεί άμεσα στην επικείμενη συνάντηση της δημάρχου με τον αρμόδιο υπουργό, καθώς και στη συνολική βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της δημοτικής αρχής και των αστυνομικών δυνάμεων για την αποτελεσματική προστασία της τοπικής κοινωνίας.

Η Ν. Κοσμοπούλου δήλωσε ότι «Η ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης. Συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς. Προσπαθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε να προστατεύσουμε τον πολίτη» και απευθυνόμενη προς τους δημότες συνέχισε, λέγοντας:

«Αγαπητοί δημότες, σας παρακαλώ προσωπικά να είστε σε επαγρύπνηση, ιδιαίτερα οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι, για περιπτώσεις εξαπάτησης που παρατηρούνται έντονα το τελευταίο διάστημα, να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών και συγκεκριμένα:

  1. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άγνωστα άτομα, που επιχειρούν να μπουν στο σπίτι σας με διάφορα προσχήματα π.χ. ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
  2. Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) ή άλλου φορέα, εάν δεν τους έχετε καλέσει εσείς προηγουμένως. Τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες δε στέλνουν υπαλλήλους τους σε οικίες ή δημόσιους χώρους, για να ζητήσουν από πολίτες χρήματα για τις υπηρεσίες που παρέχουν.
  3. Να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή σε απατηλές ειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα, οι οποίες ενδεχομένως αποσκοπούν στην απόσπαση χρημάτων από τραπεζικούς σας λογαριασμούς».

«Πρωταρχικό μας μέλημα να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και να ζούμε σε μια πόλη ασφαλή και προστατευμένη όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται», τόνισε η Ν. Κοσμοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet