Φωταγώγηση δημαρχείου Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης
Κοινωνία

Φωταγώγηση δημαρχείου Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης

Ο Δήμος Πεντέλης, με αφορμή την 24η Μαρτίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα Φυματίωσης, συμμετείχε ενεργά στο κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για φωταγώγηση των δημοτικών μεγάρων, με στόχο να υποστηριχθεί η προσπάθεια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για ενημέρωση, πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία της φυματίωσης.

Με γνώμονα την υγεία των δημοτών του και λόγω της άριστης συνεργασίας με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει συχνά διάφορες δράσεις για την ενημέρωση και πρόληψη διαφόρων αναπνευστικών νοσημάτων.

Αναφορικά με τη νόσο, ο Δήμος τονίζει τα εξής:

Η φυματίωση είναι θεραπεύσιμη νόσος, αρκεί να γίνει έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιφυματική θεραπεία. Η ανθρωπότητα οφείλει πολλά στον ιατρό Robert Koch, ο οποίος στις 24 Μαρτίου 1882 ανακάλυψε το αίτιο της συγκεκριμένης νόσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη νόσος ταλαιπωρεί στη χώρα μας 400 έως 600 άτομα ετησίως. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2015, υπολογίζεται στο 1,5 έως 1,8 εκατομμύρια, από τα 10.400.000 άτομα, τα οποία ασθένησαν.

Λόγω της οικονομικής κρίσης και των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις και είναι επιτακτική ανάγκη για κρατική και κοινωνική αφύπνιση.

Άτομα τα οποία παρουσιάζουν συμπτώματα όπως: άσχημο βήχα που διαρκεί τρεις εβδομάδες ή περισσότερο, πόνο στο στήθος, βήχα με αίμα ή πτύελα (βλέννα από βαθιά μέσα στους πνεύμονες), αδυναμία ή κόπωση, απώλεια βάρους, απώλεια της όρεξης και κρυάδες οφείλουν άμεσα να λάβουν ιατρική γνωμάτευση και φροντίδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet