Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τίμησαν οι Σύλλογοι Πελοποννησίων & Μικρασιατών
Κοινωνία

Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τίμησαν οι Σύλλογοι Πελοποννησίων & Μικρασιατών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων Μελισσίων και ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» διοργάνωσαν και παρουσίασαν σε κοινή εκδήλωση μια εξαιρετική βραδιά στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων. Τους δύο Πολιτιστικούς Συλλόγους ένωσε το «Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση για τον Γέρο του Μοριά στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος χαρακτήρισε ευρηματικό το γεγονός της συνεργασίας των δύο Συλλόγων στο πλαίσιο του εορτασμού «του σημαντικότερου γεγονότος της νεότερης ιστορίας μας, της Επανάστασης του 1821».

Ο κ. Στεργίου τόνισε ότι το μήνυμα της συνεργασίας των δύο Συλλόγων είναι ότι «οι Έλληνες παρά τα αιώνια προβλήματα διχόνοιας και χαρακτήρα που τους χωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά την έννοια της λευτεριάς και πώς να την υπηρετούν».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων, «στιγμάτισε τους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «για να βγει η Ελλάδα από τον βούρκο χρειάζεται άτομα που θα αναδειχθούν αξιοκρατικά και κυρίως άτομα που γίνονται ολοκαύτωμα για την υλοποίηση της εθνικής τους αποστολής, όταν ο Λαός τους την αναθέτει».

Κυρίαρχα συναισθήματα της εκδήλωσης ήταν η συγκίνηση, η ανάταση ψυχής, ο πατριωτισμός, που πρόσφερε η αφήγηση του προέδρου του Συλλόγου Πελοποννησίων Μελισσίων Νίκου Καμπέρη -με συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού- για τη ζωή και τη δράση του στρατηγού της Επανάστασης του 1821. Ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» Μελισσίων, Παναγιώτης Γκατζόλης, στη συνέχεια εκφώνησε την ιστορική ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παρακαταθήκη προς τους νέους, που έλαβε χώρα στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα. Ο κ. Γκατζόλης αναφέρθηκε στο ιστορικό που προκάλεσε την ομιλία του στρατηγού στην Πνύκα και στη συνέχεια εκφώνησε τον γεμάτο πατριωτισμό και ταπεινότητα λόγο του Κολοκοτρώνη.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Μικρασιάτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε».

Το αφιέρωμα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μανιάτης, ο στρατηγός Χρήστος Τόιλος, οι θεματικοί αντιδήμαρχοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Άντα Μπούσουλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Βορέας, Παναγιώτης ΜούστρηςΘεόδωρος Αποστολόπουλος και Ιωάννης Ζώης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μελισσίων Γιώργος Βορέας, οι τοπικοί σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων Μαίρη Δούκα, Γιώργος ΜαγιάτηςΣταυρούλα Μιχαλοπούλου, Νίκος Δροσάτος, Κανέλλος Γεωργόπουλος και Αθανάσιος Μπάρκας (που εκπροσώπησε και τον Σύλλογο «Σείριος»), η υπεύθυνη του Δ΄ ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων Γιώτα Τσινού, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λαλητάδων Δημήτριος Τζαμτζής, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» Σωτήρης Δαγδελένης, με ενεργό συμμετοχή στα κοινά οι κ.κ. Χρύσα Μπάμπου, Σέβη Πάχνη, Αγνή Ζώη, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθος πολιτών που κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet