Δημοκρατική Συνεργασία: Τι πρέπει να γίνει για το Δάσος Παπαδημητρίου στην Πεντέλη
Πολιτική

Δημοκρατική Συνεργασία: Τι πρέπει να γίνει για το Δάσος Παπαδημητρίου στην Πεντέλη

Βασική προτεραιότητα για τον Δήμο Πεντέλης έχει η απόκτηση του Δάσους Παπαδημητρίου σε συνδυασμό με αυτό των Εξοχών Χωροφυλακής και του ΝΙΕΝ, επισημαίνει η δημοτική παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία, η οποία ζητά πλήρη αλλαγή ρότας στην πολιτική προσέγγιση του θέματος. Επίσης, επιρρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση Κεχαγιά και ζητά διαπαραταξιακή συνεννόηση για να ευοδωθεί το εγχείρημα.

Η πλήρης ανακοίνωση της παράταξης, την οποία υπογράφει ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, έχει ως εξής:

«Η απόκτηση του Δάσους Παπαδημητρίου σε συνδυασμό με αυτό των Εξοχών Χωροφυλακής και του ΝΙΕΝ, ένα συνολικό πάρκο 250 στρεμμάτων πευκόφυτης έκτασης εντός του αστικού ιστού της πόλης μας, αποτελεί για το συνδυασμό μας, αλλά και για το σύνολο των δημοτικών συνδυασμών πιστεύουμε, καθώς και την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών βασική προτεραιότητα.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και απαιτείται Δημοτική ομονόηση ως προς τους χειρισμούς, είναι πλέον η ώρα για αλλαγή ρότας από αυτή της προηγούμενης διοίκησης της κας Κεχαγιά, που προσπάθησε με προεκλογικές φωτοβολίδες να παραπλανήσει τους πολίτες ότι ο Δήμος το απέκτησε ενώ γνώριζε από το καλοκαίρι του 2023 ότι είχε υπάρξει «εμπλοκή» στη διαδικασία απόκτησής του την οποία μονοπαραταξιακά ανεπιτυχώς ως εκ του αποτελέσματος προέκυψε επέλεξε.

Χθες (σ.σ. 19/12), στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου υποχρεώθηκε να φέρει την ενημέρωση, έπειτα φυσικά από αίτημά μας (διαφορετικά ποτέ δεν θα είχαμε ενημέρωση από μια διοίκηση που ουδέποτε επί τέσσερα χρόνια σεβάστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο) έγιναν τα αποκαλυπτήρια των όσων αναληθώς προεκλογικά για παραταξιακό όφελος διαφήμιζε η κα Κεχαγιά.

Γνώριζε από το καλοκαίρι του 2023 ότι υπήρξε δικαστική “εμπλοκή” στη διαδικασία απόκτησής του αλλά το απέκρυπτε και μοίραζαν επιλεκτικά συγχαρητήρια παραταξιακής εμβέλειας. Στους εκτός του παραταξιακού διαμετρήματος δεν αναγνωρίζετo καμία συμμετοχή στο πολυετές εγχείρημα!

Με αφετηρία την σημερινή κατάσταση μπορούμε όμως να αισιοδοξούμε.

Με βάση τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις 4759/2020 κεφ Η και 4819/21,αρθρο 121 παρ.9 υπάρχει το νομοθετικό κλειδί που με σωστή, κοινής Παν – Δημοτικής αποδοχής χειρισμό μπορεί να ξεκλειδώσει την απόκτησή του.

Είναι η ώρα λοιπόν να συμφωνήσουμε τους περαιτέρω χειρισμούς».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet