Συμπαράταξη αυτοδιοικητικών δυνάμεων θα διεκδικήσει τον Δήμο Πεντέλης – Το όνομά της, Δημοκρατική Συνεργασία
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Συμπαράταξη αυτοδιοικητικών δυνάμεων θα διεκδικήσει τον Δήμο Πεντέλης – Το όνομά της, Δημοκρατική Συνεργασία

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης παρουσιάστηκε, το βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου 2023, ο νέος εκλογικός συνδυασμός Δημοκρατική Συνεργασία, μια συμπαράταξη αυτοδιοικητικών δυνάμεων, που θα διεκδικήσει τον Δήμο Πεντέλης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου.

Στον νέο εκλογικό συνδυασμό ενώνουν δυνάμεις ο κορμός της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, εμπλουτισμένη με ομάδα ενεργών πολίτων, με επικεφαλής τον κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου,  με τη  δημοτική παράταξη Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι αρχές και οι αξίες που διέπουν το πλαίσιο της εκλογικής συνεργασίας και ανακοινώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις «που θα μετουσιώσουν το πλαίσιο αρχών σε δράση, στη βάση προγραμματικής σύγκλισης μετά από πολύμηνη διαβούλευση μεταξύ των δύο εταίρων», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως τόνισε ο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η Δημοκρατική Συνεργασία «προτείνει έναν άλλο τρόπο λειτουργίας του Δήμου, στη βάση της δημοκρατικής λειτουργίας, των αρχών της συνεργασίας, του ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία, της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα, του συμμετοχικού σχεδιασμού, της διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών λειτουργιών, του σχεδιασμού μιας πόλης ανθρώπινης, φιλικής και προσβάσιμης από όλους, της προάσπισης του δημόσιου χώρου αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την εφαρμογή πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας».

Τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν τα παραπάνω εξειδίκευσε ο κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένες δράσεις, μεταξύ των οποίων:

  • Δημιουργία ενός Συμβουλίου Πόλης, με συμμετοχή των φορέων της πόλης, που θα έχει ρόλο συμβουλευτικό.  
  • Θεσμοθέτηση προγράμματος μηνιαίων διαβουλεύσεων σε επίπεδο  γειτονιάς.
  • Πλήρη αξιοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας προς όφελος πεζών, εμποδιζόμενων ατόμων, ηλικιωμένων και αναπήρων.
  • Επικαιροποίηση των  διαχειριστικών συστημάτων και εσωτερικών διαδικασιών του Δήμου και διαμόρφωση Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου για την διαρκή αξιολόγηση και βελτίωσή τους, με στόχο τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.
  • Πλήρη αναθεώρηση του υπάρχοντος σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με την αξιοποίηση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της εμπειρίας άλλων χωρών, την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων και τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που θα εποπτεύει την υλοποίηση του σχεδίου.
  • Ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας η οποία μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου θα αναλάβει και την ευθύνη παρακολούθησης της ενεργειακής φτώχιας και ενημέρωσης των πολιτών για τις δράσεις που μπορούν να αναλάβουν ή και να συμμετάσχουν.
  • Ανάληψη πρωτοβουλίας για μια ουσιαστική διαβούλευση με τους Δήμους του Πεντελικού, την επιστημονική κοινότητα, τους περιβαλλοντικούς συλλόγους, τους πολίτες με σκοπό την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας στο βουνό και των χώρων που έχουν καταστραφεί από την λατόμευση, την αποκατάσταση και ανάδειξη  αρχαιολογικών χώρων, την δημιουργία περιπατητικών διαδρομών και την περιορισμένης έκτασης ανάπτυξη ήπιων παρεμβάσεων για αθλητικούς και πολιτισμικούς λόγους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet