Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης στις 27/12
Πολιτική

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης στις 27/12

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στις 19:00.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Κίνδυνος για την ασφάλεια των πεζών και των οδηγών στην ευρύτερη περιοχή του κοιμητηρίου Πεντέλης και ιδιαίτερα στις οδούς Φίλωνος και Καλλισίων

Εισήγηση: Ενημέρωση του συμβουλίου Κοινότητας Πεντέλης για την συνημμένη επιστολή των κατοίκων, που αφορά τον δεδομένο κίνδυνο για την ζωή οδηγών και πεζών στην ευρύτερη περιοχή του κοιμητηρίου Πεντέλης και ιδιαίτερα στις οδούς Φίλωνος και Καλλισίων.

Θέμα 2ο: Συζήτηση για τις αντικειμενικές αξίες

Εισήγηση: Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης την Τετάρτη 28/12/22, ως τελευταίο θέμα έχει το ακόλουθο: Συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες(σχ. 181692 ΕΞ/12-12-2022 Υπ.Οικ). Ενόψει αυτής της συνεδρίασης καλώ το Σώμα να συζητήσει και να πάρει απόφαση, ώστε εκπροσωπόντας το Κοινοτικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος, να καταθέσω την δική μας απόφαση.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σπύρος Ξάφης παραθέτει την πρόταση του κοινοτικού συμβούλου Γρηγόρη Λιβιεράτου:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα ώστε να συζητήσουμε την πιθανότητα αιτήματος επαναπροσδιορισμού – ένστασης για τις τιμές ζώνης του Δήμου μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 34 Προσδιορισμός αξίας ακινήτων, τροποποίηση της παρ.14 του άρθρου 41 του ν.1249/1982: «Ειδικά για τις τιμές ζώνης που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2022 βάσει της υπό στοιχεία 57732 ΕΞ 2021 κοινής απόφασης του Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομικών (Β΄2375) οι δήμοι δύνανται από 1η.12.2022 έως και 31η.12.2022 να υποβάλουν τη γνώμη του έβδομου εδαφίου για τις τιμές ζώνης της χωρικής τους αρμοδιότητας. Οι γνώμες κατατίθενται ηλεκτρονικά στη βάση δεδομένων που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συνοδεύονται από κάθε πραγματικό αποδεικτικό στοιχείο, που ανάγεται στο χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων, όπως ορίζεται με την υπό στοιχεία 8843 ΕΞ 2020 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (Β΄130). Η επιτροπή ύστερα από πρόσβαση στη βάση δεδομένων του δευτέρου εδαφίου εξετάζει τις γνώμες χωρίς προηγούμενη εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Εκτιμήσεων και Προσδιορισμού Αξιών Ακινήτων, και εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών τις ζώνες για τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης των οποίων πιθανολογείται ισχυρά η ανάγκη επανάληψης της διαδικασίας. Ο Υπουργός Οικονομικών δύναται, βάσει της εισήγησης αυτής, να αποφασίσει την επανάληψη της διαδικασίας.»

Οι μειώσεις των αντικειμενικών αξιών προσφέρουν μείωση καταβολής ΕΝΦΙΑ κατ’ επέκταση και μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης. Επιδόματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη χάνονται από λάθος τεκμηρίωση και υπολογισμό. Όπως επίδομα θέρμανσης, στεγαστικό επίδομα, ένταξη στα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ κτλ. Επίσης είναι ασαφές αν θα ισχύουν αναδρομικά οι μειώσεις των αντικειμενικών αξιών. Έχει δοθεί άτυπη παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών για υποβολή ενστάσεων από του δήμους έως 20/1/2023.

Πιστεύω πως υπογράφοντας και καταθέτοντας το ανωτέρω κείμενο θα ασκήσουμε πίεση στην κεντρική διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει σε κατάθεση ενστάσεων υπέρ της μείωσης του ΕΝΦΙΑ και για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Ευχαριστώ»  

Θέμα 3ο: Συζήτηση για τον ορισμό των μελών του Συμβουλίου Κοινότητας Πεντέλης ως υπεύθυνων τομέων

Εισήγηση: Ο στόχος είναι να εντοπίζουμε και να συλλέγουμε τα προβλήματα, να συζητάμε με τους πολίτες, τους θεσμούς και τους συλλόγους και να προτείνουμε λύσεις με την μορφή εισηγήσεων προς τη δημοτική αρχή.

Τέλος, ο κ. Ξάφης αναφέρει: «Καλώ τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Πεντέλης να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τον ορισμό υπεύθυνων τομέων. Οι τομείς που εισηγούμαι στο Σώμα είναι οι ακόλουθοι:

  • Υπεύθυνος/η Παιδείας
  • Υπεύθυνος/η Πολιτισμού και Άθλησης
  • Υπεύθυνος/η Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας
  • Υπεύθυνος/η Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού
  • Υπεύθυνος/η Ποιότητας Ζωής
  • Υπεύθυνος/η Επικοινωνίας και ΜΜΕ».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet