Drone για την πυροπροστασία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Drone για την πυροπροστασία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, ο οποίος, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, διασφάλισε τη λειτουργία Drone με θερμική κάμερα για να επιτηρεί τις δασικές εκτάσεις του Δήμου.

Σε μια περίοδο που οι πυρκαγιές είναι τόσο συχνές στη χώρα μας στερώντας οξυγόνο και πράσινο απ’ όλους μας αλλά και τις μελλοντικές γενιές είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρίσκουμε λύσεις πρόληψης και αντιμετώπισης, αναφέρεται χαρακτηριστικά. Με γνώμονα αυτά, ο Δήμος Φιλοθέης/Ψυχικού ενέργησε άμεσα και εξασφάλισε μια υπηρεσία προχωρημένης τεχνολογικής προστασίας, την επιτήρηση πυρασφάλειας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος για την έγκαιρη ανίχνευση καπνού φωτιάς.

Τα drones θα περιπολούν μέρα και νύχτα με χρήση θερμικών καμερών από ύψος 120 μέτρων και εξασφαλίζουν πλήρη έλεγχο και ανίχνευση καπνού – φωτιάς. Η εταιρεία είναι πρωτοπόρος στον χώρο αυτό με επαγγελματίες και πιστοποιημένους χειριστές από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας κατά EASA (European Union Aviation Safety Agency) στον χειρισμό drone.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού εκπόνησε ταχύτατα μελέτη διαχείρισης ρίσκου σε προδιαγεγραμμένο σενάριο (Predefined Risk Assessment – PDRA) και αδειοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ώστε να μπορεί να εκτελεί πτήσεις στις δασικές περιοχές του Δήμου. Το μέτρο αυτό συνδυάζεται με τα 7 patrol της εταιρείας security που περιπολούν το προάστιο, το όχημα άμεσης κατάσβεσης – πυροσβεστικό (600 και 400 lt αντίστοιχα) που μισθώθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και τις 2 υδροφόρες, μαζί με την ομάδα Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet