Δριμεία επίθεση από Ένωση Πολιτών σε Αγγελάκα για τους Ρομά
Κοινωνία

Δριμεία επίθεση από Ένωση Πολιτών σε Αγγελάκα για τους Ρομά

Με μία αιχμηρή επιστολή της, η Ένωση Πολιτών Χαλανδρίου δηλώνει προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλη Αγγελάκα την αντίρρησή της για τις προτάσεις του για μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου από το Νομισματοκοπείο σε άλλον ή σε άλλους χώρους εντός του Δήμου Χαλανδρίου.

Μάλιστα, οι δημότες – κάτοικοι αποκαλούν «άσχετο» τον γ.γ. με αφορμή επιστολή του δέυτερου προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο (βλέπε δημοσίευμα Λήψη άμεσης απόφασης για τους Ρομά ζητεί από Σ. Ρούσσο ο Μ. Αγγελάκας), μέσω της οποίας ζητεί από τον δήμαρχο τελική απόφαση για τη μετεγκατάσταση, έπειτα από πρόταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής 16 οικοπέδων εντός του Δήμου. Παραθέτοντας διατάξεις του Νόμου σχετικά με την εισφορά γης, οι κάτοικοι επισημαίνουν στον γ.γ. ότι η παραχώρηση των χώρων που έχει προτείνει είναι παράνομη και καλούν τον δήμαρχο να μην ενδώσει στις «απαράδεκτες και παράνομες αξιώσεως του κ. γενικού».

Τέλος, απαιτούν από τον γ.γ. να ανακαλέσει την ανωτέρω επιστολή του, την οποία χαρακτηρίζουν «κατάπτυστη» καθώς «προσβάλλει» τους πολίτες του Χαλανδρίου.

Ακολουθεί η επιστολή:

Επιστολή διαμαρτυρίας δημοτών-κατοίκων Χαλανδρίου προς τον κ. Αγγελάκα Εμμανουήλ  γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Κοιν

Υπουργείο Εσωτερικών/υπουργό κ. Αργύρη Ντινόπουλο – ΥΠΕΚΑ – Περιφέρεια Αττικής – γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας κ. Αβραάμ Γούναρη –  Δήμο Χαλανδρίου – ΜΜΕ και Κοινωνικής Δικτύωσης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι – Φορείς περιοχής

κ. Γενικέ

Διαβάσαμε το  υπ΄ αριθμ. 76977/51295 από 26-11-2014 έγγραφό σας προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου σχετικά με το χρονίζον από δεκαετιών θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά από την περιοχή Νομισματοκοπείο όπου παράνομα κατέλαβαν ξένες ιδιοκτησίες και διαμένουν από 25ετίας και πλέον.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το ύφος της επιστολής σας είναι ανάρμοστο για κρατικό λειτουργό που δίκην επιτιμίου, μαλώνετε τον δήμαρχο Χαλανδρίου γιατί συμφωνήσατε λέτε να βρείτε λύση προσωρινής μετεγκατάστασης και εντός του Δήμου Χαλανδρίου σε μικρότερα οικόπεδα, και μάλιστα επιπλήττετε τον δήμαρχο γιατί δήθεν με υπεκφυγές προσπαθεί να αποστεί των συμφωνημένων. Εμείς λοιπόν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε μαθητούδια να μας μαλώνετε. Δεν κατέχετε θέση αυτοκράτορα αλλά θέση διορισμένου προσωρινά κυβερνητικού υπαλλήλου δηλ. κομισάριου, που ορκίστηκε να υπακούει και εφαρμόζει τους νόμους και τα διατάγματα του κράτους και τίποτε άλλο. Αντιθέτως ο δήμαρχος Χαλανδρίου είναι- και για όσους δεν τον ψήφισαν ακόμη- ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης μας  που καθήκον έχει να προασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης του και των κατοίκων του. Δεν μπορεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε με ευθύνη των προκατόχων σας βέβαια, και των προκατόχων του σημερινού δημάρχου, να λυθεί με πρόχειρο τρόπο. Μαλώνετε τον κ. Ρούσο επειδή- λέτε εσείς- ενώ συμφωνήσατε στο ΤΑΙΠΕΔ να βρείτε νέο χώρο εντός του Δήμου Χαλανδρίου, ο Δήμος προβάλει εκ των υστέρων ενστάσεις, διότι π.χ. ο τάδε χώρος είναι για την τάδε χρήση, ο τάδε για την τάδε κ.ο.κ. Εσείς όμως με σχεδόν εκβιαστικό τρόπο ζητάτε εδώ και τώρα «γή και ύδωρ» στην κυριολεξία. Μάλιστα σε σημείο του εγγράφου σας λοιδορείτε τον δήμαρχό μας  διότι αναφέρει χρήσεις των τμημάτων αυτών, της περιουσίας μας δηλαδή που παραχωρήσαμε εμείς στον Δήμο, ως μελλοντική επέκταση μετρό ή κοινοχρήστων εγκαταστάσεων.

Σας πληροφορούμε λοιπόν κ. Ένοικε της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Αττικής, που δεν ξέρουμε ποιο ήταν το προηγούμενο επάγγελμά σας,  ότι έχετε βαθιά μεσάνυχτα και εσείς και οι συνεργάτες σας. Χωρίς να γίνουμε καθόλου συνήγοροι του δημάρχου Χαλανδρίου, αφού πολλοί από εμάς δεν είμαστε καν ψηφοφόροι του, θα σας πούμε γιατί είστε βαθιά νυχτωμένος  αλλά και επικίνδυνος μάλιστα. Η δικαστική απόφαση που βγήκε και καταδίκασε εσάς και τον Δήμο Χαλανδρίου, βγήκε γιατί η πολιτεία δεν θέλησε να λύσει το θέμα του Νομισματοκοπείου και γιατί κάποιοι προηγούμενοι δήμαρχοι εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά και ψηφοθηρικά το θέμα αυτό και που κάπως έτσι το προσεγγίζετε και εσείς τώρα. Μάλιστα το δικαστήριο που διέταξε την αποβολή των, σύμφωνα και με το σκεπτικό της απόφασης, επιδίκασε στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων μεγάλες αποζημιώσεις για αποστέρηση νομής, που στο τέλος εμείς θα τις πληρώσουμε σαν δημότες, ενώ έπρεπε να επιδικαστούν προσωπικά στους υπαίτιους. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έρχεστε και λέτε περίπου να τιμωρηθούμε γιατί είμαστε κάτοικοι Χαλανδρίου λες και εμείς οι κάτοικοι δημιουργήσαμε το πρόβλημα του Νομισματοκοπείου. Και επειδή έχετε πρόβλημα εσείς με τον νέο δήμαρχο να την πληρώσουμε εμείς. Μα τι λέτε;

Ζητάτε-απαιτείτε  αδιάθετα οικόπεδα και κοινόχρηστους  χώρους εντός του Δήμου Χαλανδρίου σε εντός σχεδίου πόλεως να σας τα διαθέσει ο Δήμος για να μετεγκαταστήσετε πάλι προσωρινά -όπως λέτε- τους Ρομά. Μάλλον δεν πρέπει να έχετε σχέση με την πραγματικότητα και τη νομοθεσία.

Μπορείτε να μας πείτε εσείς ή το ΤΑΙΠΕΔ ή ο Δήμος Χαλανδρίου, πώς και από ποιον υπεδείχθησαν ως υποδοχείς Ρομά και με ποια αρμοδιότητα; Να το μάθουμε και εμείς, γιατί άλλα λέει ο νόμος.

Λοιπόν κ. «Ύπατε» της  Αποκεντρωμένης  «Αρμοστείας» Αττικής  μάθετε ότι:

Οι διατάξεις του άρθρου 8 του  νόμου 1337/83 του ΓΟΚ ορίζουν τα της εισφοράς εις γη  για την πολεοδόμηση μάλιστα ρητά και κατά σειρά προτεραιότητας τους σκοπούς διάθεσης των αδιάθετων χώρων γης που περιέρχονται στον δήμο λόγω εφαρμογής σχεδίου, χωρίς να επιδέχονται παρερμηνείας, για να μην ανοίγει η όρεξη κανενός μεθοδεύοντος  μηδέ εξαιρουμένου και του ιδίου του δήμου. Τι λέει η διάταξη αυτούσια;

«Άρθρο 8: Εισφορά σε γη

1. Οι ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε ζώνες πυκνοδομημένες και οι οποίες εντάσσονται σε πολεοδομικό σχέδιο ή στις οποίες επεκτείνεται το πολεοδομικό σχέδιο με τις διατάξεις του νόμου αυτού, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη δημιουργία των κοινόχρηστων χώρων που προβλέπονται από την πολεοδομική μελέτη. Για το ποσοστό της συμμετοχής, τη διαδικασία προσδιορισμού και τον τρόπο βεβαίωσης εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 32 – 39 του Ν.Δ./τος της 17.7.1923 “περί σχεδίων πόλεων κ.λπ.”, του άρθρου 6 του Ν.5269/1931 και των εκτελεστικών τους διαταγμάτων, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα.

Και παρακάτω… στο εδάφιο 8 α-δ του ιδίου άρθρου αυτού του Νόμου:

8. Τα εδαφικά τμήματα που προέρχονται από εισφορά γης διατίθενται κατά σειρά προτεραιότητας:

α.  Για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων μέσα στην ίδια πολεοδομική ενότητα.

β. Για την παραχώρηση οικοπέδων σε ιδιοκτήτες της ίδιας πολεοδομικής ενότητας των οποίων τα οικόπεδα ρυμοτομούνται εξ ολοκλήρου ή κατά ποσοστό περισσότερο από το καθοριζόμενο στην παρ. 4 και εφόσον δεν είναι δυνατή η τακτοποιήσή τους, σύμφωνα με τους κατά το άρθρο 12 τρόπους.

γ. Για κοινωφελείς χώρους και σκοπούς μέσα στην ίδια πολεοδομική ενότητα.

δ. Για τη δημιουργία χώρων κοινόχρηστων και κοινωφελών χρήσεων και σκοπών για τις γενικότερες ανάγκες της περιοχής, “καθώς και για παραχώρηση οικοπέδων σε ιδιοκτήτες άλλων πολεοδομικών ενοτήτων του ίδιου δήμου ή κοινότητας μέσα στα όρια του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, των οποίων τα οικόπεδα ρυμοτομούνται εξ ολοκλήρου σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο για τη δημιουργία κοινόχρηστων ή κοινωφελών χώρων, ή κατά ποσοστό περισσότερο από την προκύπτουσα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, υποχρέωσή τους”.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και για ρυμοτομούμενα οικόπεδα εντός σχεδίου εγκεκριμένων κατά τη διαδικασία του Ν.Δ/τος της 17.7.1923 “περί σχεδίων πόλεων”, που περιλαμβάνονται ή αποτελούν πολεοδομική ενότητα του ίδιου δήμου ή κοινότητας εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους».

Για πέστε μας λοιπόν  κ. Αγγελάκα;  Πώς θα σας τα παραχωρήσει ο Δήμος; Παράνομα; Πώς θα αλλάξει τον χαρακτήρα τους και τη χρήση τους παράνομα; Δεν γνωρίζετε ολόκληρος γενικός ότι για κάθε αλλαγή χρήσης απαιτείται αιτιολογημένη πολύχρονη  πολεοδομική διαδικασία με τελική έκδοση Προεδρικού Διατάγματος; Εσείς θα νομοθετήσετε; Ή με παράνομη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αλλάξει; Ποια διάταξη νόμου επικαλείσθε; Το Σύνταγμα το λέει; Γιατί δεν μας την λέτε και εμάς να τη μάθουμε; Ποιος είστε εσείς και βάσει ποιων διατάξεων του νόμου υποδεικνύετε στον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο  δίκην ανθύπατου σε υποτελείς, να  αλλάξει τον χαρακτήρα αυτών των εκτάσεων; Ξέρετε τι λέτε; Ποιος σας  το λέει ότι είναι σαφές ότι μπορεί να το κάνει; Εφαρμοζομένη νομολογία ασκείτε; Δεν τα γνωρίζετε αυτά κ. γενικέ; Αν δεν τα γνωρίζετε είστε άσχετος. Αν τα αποκρύπτετε είστε επικίνδυνος. Ποιο είναι το σαφές κ. γενικέ;  Το σαφές είναι ότι δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Ότι θέλετε να γίνετε και  εσείς καταπατητής των περιουσιών μας κ. γενικέ. Και εσείς τι λέτε; Δεν θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου ο δήμαρχος κ. γενικέ  για να σας κάνει το «χατίρι»; Εσείς τι λέτε θα αφήσουμε και εσάς  απ΄ έξω εφόσον προβείτε σε τέτοια παράνομη πράξη; Να είστε σίγουρος ότι θα είστε ο πρώτος των πρώτων σε αυτό.

Με την επιφανειακή λοιπόν και επιδερμική  προσέγγιση του θέματος εκ μέρους σας, τι επιδιώκετε; Να διαχύσετε σε όλον τον πολεοδομικό ιστό της πόλης του Χαλανδρίου ένα πρόβλημα που ούτε και σήμερα ως έχει δεν είναι ελεγχόμενο; Τι επιδιώκετε; Να μας το φέρετε σε κάθε γειτονιά και σπίτι; Θέλετε να γεμίσετε το Χαλάνδρι καταυλισμούς; Δηλαδή πάτε να ενσπείρετε τις εν δυνάμει υγειονομικές και παραβατικές βόμβες σε όλο το Χαλάνδρι γιατί είστε ανίκανοι να λύσετε το θέμα; Μα τι λέτε; Τι δουλειά έχουν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου να πληρώσουν τη δική σας ανικανότητα; Δεν διαβάσατε μάλλον το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης-κόλαφος που σας καταδίκασε. Τι λέει εν πολλοίς σε απλά ελληνικά. Ότι  πρέπει ΑΜΕΣΑ να μετεγκατασταθούν. Δεν σας λέει να τους πάτε σε άλλα σημεία του Χαλανδρίου. Για ξαναδιαβάστε την απόφαση καλύτερα.To TAΙΠΕΔ  δεν σας παρεχώρησε, ή δεν έχει χώρους άλλους να παραχωρήσει; Μήπως δεν θέλετε κ. γενικέ να λύσετε το θέμα γιατί καίει; Τι από όλα συμβαίνει και ανοίξατε τους ασκούς του Αιόλου; Οι προκάτοχοί σας τι ήταν βλάκες που δεν το σκέφτηκαν;

Εξάλλου, η επιχειρούμενη μεθόδευση δεν μπορεί να γίνει δεκτή καθώς, εκτός των άλλων, δεν πληρούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις των διατάξεων του Α.Ν. 2520/1940 «Περί υγειονομικών διατάξεων» (ΦΕΚ 273 Α΄) και την Υγειονομική Διάταξη Α5/696/1983 (ΦΕΚ 243 Β΄) όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. Γ.Π/23641/2003 ( ΦΕΚ 973 Β΄) , για την οργανωμένη εγκατάσταση πλανοδίων- ποιων πλανοδίων τώρα… 30 χρόνων… μονίμων κατέληξαν:… Η μη επίλυσή του ελλείψει πολιτικής βούλησης, μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα διαταράξουν τον κοινωνικό ιστό της περιοχής. Έχουμε τα όσα προβλήματα έχουμε, δεν μπορείτε να μας φορτώσετε και επιπλέον άλλα λόγω της ανικανότητας σας. Ξεχάστε την προοπτική να δώσετε λύση εντός της περιοχής του Χαλανδρίου και να τελειώνετε. Μην μεταθέτετε ευθύνες. Δεν θα σας βγει. Φωνάζετε «να!  ο δήμαρχος φταίει» ενώ το ξέρετε ότι φταίτε και εσείς. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκριτικές υπεκφυγές σας για να μην λύσετε το πρόβλημα για το οποίο είστε υποχρεωμένος εκ του νόμου να βρείτε λύση. Όχι να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Εκτός αν υπάρχει πολιτική κόντρα με τον δήμαρχο και θέλετε να τιμωρήσετε τους δημότες για τις επιλογές τους. Να μας το πείτε αυτό.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ Κ. ΓΕΝΙΚΕ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ .

Να είστε σίγουρος γι΄ αυτό. Επίσης προς αποφυγήν ρατσιστικών συνειρμών, δηλώνουμε απερίφραστα ότι: Κάθε συζήτηση για το πρόβλημα του καταυλισμού των Ρομά του Νομισματοκοπείου  θα πρέπει να έχει σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας και  την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει στους Ρομά τις απαραίτητες υποδομές υγιεινής και ασφάλειας που έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες όπως είναι η ύδρευση, η αποχέτευση, το ηλεκτρικό ρεύμα, ο φωτισμός, η αποκομιδή των απορριμμάτων. Να αναζητήσετε ΑΜΕΣΑ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την οριστική λύση του προβλήματος. Τα υπόλοιπα κ. Αγγελάκα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.Όσο δεν το λύνετε, θα το βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Καλούμε τον δήμαρχο του Χαλανδρίου έχοντας την στήριξη όλων των δημοτών του, να μην ενδώσει στις απαράδεκτες και παράνομες αξιώσεως του κ. γενικού αλλά και να βοηθήσει ειλικρινά χωρίς παλινωδίες, για οριστική επίλυση του θέματος, φυσικά, εκτός Χαλανδρίου.

Καλούμε όλους τους δημότες και κατοίκους του Χαλανδρίου σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε τα παραπάνω σχέδια.

Καλούμε τον κ. υπουργό Εσωτερικών να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Αποκεντρωμένο γ.γ. και να του υπενθυμίσει εκ νέου τις αρμοδιότητές του. Αλλιώς ας τον αντικαταστήσει ως άσχετο.

Υ.Γ. κ. γ. γραμματέα: Απαιτούμε να ανακαλέσετε το από 26-11-2014 κατάπτυστο έγγραφό- τελεσίγραφό σας προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου διότι το ιταμό ύφος του και το περιεχόμενό του μας προσβάλει ως δημότες και ως πολίτες.

Και μην διανοηθείτε να μας προσάψετε χαρακτήρα πολιτικά αντιφρονούντων σας ή φίλα προσκείμενων στον δήμαρχο Χαλανδρίου γιατί θα πέσετε οικτρά έξω…

Ένωση Πολιτών Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet