Νέα διανομή υγειονομικού υλικού στους Ρομά στο Νομισματοκοπείο από τον Δήμο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Νέα διανομή υγειονομικού υλικού στους Ρομά στο Νομισματοκοπείο από τον Δήμο Χαλανδρίου

Χλωριούχα απορρυπαντικά και προστατευτικά γάντια μοιράστηκαν σε όλες τις οικογένειες που παραμένουν στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο, την Πέμπτη 2 Απριλίου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς λήψης μέτρων υγειονομικής προστασίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από τον Δήμο Χαλανδρίου.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή, συνεχίζεται η διανομή τροφίμων, προκειμένου να περιορίζονται οι μετακινήσεις εκτός δομής. Επίσης, προχωρά και η επιχείρηση καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου και κατεδάφισης όλων των κενών παραπηγμάτων, προκειμένου να διευκολυνθεί η απολύμανση του καταυλισμού και να προστατευτεί η κοινότητα πιο αποτελεσματικά.

«Το προηγούμενο διάστημα με ενέργειες και πόρους της δημοτικής αρχής κατέστη εφικτή η απομάκρυνση συνολικά 19 οικογενειών Ρομά (85 άτομα) από τον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου, καθώς και 5 οικογενειών (24 άτομα) από την περιοχή του Πατήματος» σημειώνει ο Δήμος, ενώ προσθέτει ότι «επιπλέον 3 οικογένειες (σύνολο 14 άτομα) από τον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου είναι σε διαδικασία μετεγκατάστασης, η οποία αναβλήθηκε προσωρινά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet