Σε συνέδριο για την παρηγορική φροντίδα το Καρέλλειο Κέντρο Alzheimer
Κοινωνία

Σε συνέδριο για την παρηγορική φροντίδα το Καρέλλειο Κέντρο Alzheimer

Συνοδιοργανωτής σε συνέδριο με θέμα την «Παρηγορική Φροντίδα» ήταν το «Καρέλλειο Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», το οποίο εδρεύει στον Δήμο Χαλανδρίου.

Το συνέδριο πραγματοποίησε το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) με συνδιοργανωτές το «Καρέλλειο Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», το Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο χώρο της υγείας και την Επιστημονική Εταιρεία ΠΑΡΗΣΥΑ στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ από την 4η Νοεμβρίου έως την 6η Νοεμβρίου 2015.

Στο συνέδριο μετείχαν κληρικοί, επαγγελματίες υγείας και πλήθος κόσμου.

Ο σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος και τέλεσε τον αγιασμό, στον χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά της Εκκλησίας Κρήτης για την πραγματοποίηση του επιστημονικού αυτού συνεδρίου καθώς, όπως σημείωσε «σε εποχές όπου ο ανθρώπινος πόνος λαμβάνει διάφορες μορφές και ποικίλες διαστάσεις και προεκτάσεις οφείλουμε όλοι μας με σεβασμό και αγάπη να σκύβουμε στο κάθε πονεμένο ανθρώπινο πρόσωπο, βλέποντας το ως “εικόνα Θεού”».

Ακολούθησε χαιρετισμός του σεβασμιότατου μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιου ο οποίος χαιρέτισε και καλωσόρισε τους συνέδρους και εκλεκτούς ομιλητές σημειώνοντας ότι «ο Θεός ούτε θέλησε, ούτε δημιούργησε την φθορά και τον θάνατο για το ανθρώπινο γένος».

Στο τριήμερο που ακολούθησε έγιναν εισηγήσεις από τους ομιλητές του συνεδρίου σε θέματα διαχείρισης και αντιμετώπισης του πόνου, στους γηριατρικούς και ανοϊκούς ασθενείς, σε υποστηρικτικές υπηρεσίες που διατίθενται, στη συμβολή του εθελοντισμού αλλά και στην επίδραση της πίστης στους ασθενείς.

Από τον κοινωνικό λειτουργό του «Καρέλλειου Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Αθανάσιο Κοντογιάννη αναπτύχθηκε το θέμα «Η επίδραση της πίστης στην άνοια και την 3η ηλικία», κατά τη διάρκεια του οποίου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν και με βιωματικό τρόπο τη δυνατότητα χρήσης της πίστης και του θρησκευτικού συναισθήματος των ηλικιωμένων ως θεραπευτικό εργαλείο από τους φροντιστές τους για τη βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής τους εικόνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet