Χαλάνδρι: Χωρίς το ACS… οδεύει προς το ΣτΕ η πολεοδομική μελέτη για το Πεύκο Πολίτη
Κοινωνία

Χαλάνδρι: Χωρίς το ACS… οδεύει προς το ΣτΕ η πολεοδομική μελέτη για το Πεύκο Πολίτη

Έστω και με σημαντική καθυστέρηση η πολεοδομική μελέτη για την περιοχή Πεύκο Πολίτη – Ζώνη Δουκίσης Πλακεντίας πήρε την… άγουσα για τη γενική γραμματεία της Βουλής, προκειμένου να διαβιβαστεί προς έλεγχο νομιμότητας από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει σε σχετική ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, από τη μελέτη -με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας- έχουν εξαιρεθεί τα 35 στρέμματα του κολλεγίου ACS.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο δήμαρχος αναφέρει:

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Παρά την παραπληροφόρηση, στις 21/12/2022 έφυγε τελικά από το Υπουργείο Περιβάλοντος προς τη Γενική Γραμματεία της Βουλής η υπογεγραμμένη πολεοδομική μελέτη, προκειμένου να διαβιβαστεί προς έλεγχο νομιμότητας στο ΣτΕ.

Χρειάστηκε να περάσουν 10 ολόκληροι μήνες από τον Φεβρουάριο που είχε περάσει από το ΣΥΠΟΘΑ η ομόφωνη απόφαση έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης και 8 μήνες από τις 12 Απριλίου που είχε φτάσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από το ΣΥΠΟΘΑ. Στο διάστημα αυτό των 10 μηνών, η ομόφωνα εγκεκριμένη από τρεις φορείς μελέτη (δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου, διεύθυνση Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Αττικής, ΣΥΠΟΘΑ) τροποποιήθηκε ως προς τη συμπερίληψη του αμερικανικού κολλέγιου. Ο υπουργός με δική του απόφαση εξαίρεσε τελικά τα 35 στρέμματα από την ένταξη στο σχέδιο και έστειλε προς έγκριση την πολεοδομική μελέτη χωρίς την έκταση του Κολλέγιου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία αλλαγή που γίνεται στην ομόφωνα εγκεκριμένη από το δημοτικό συμβούλιο μελέτη και το ΣτΕ να την εγκρίνει, χωρίς άλλες εμπλοκές, ιδιαίτερα ως προς την αρτιότητα των μικρών οικοπέδων, ώστε να τελειώσει επιτέλους η 50χρονη ομηρία χιλιάδων πολιτών του Χαλανδρίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet