Βιωματικό σεμινάριο «Αναγνω(ο)ρίζοντας τον προσωπικό μας ορίζοντα»
Κοινωνία

Βιωματικό σεμινάριο «Αναγνω(ο)ρίζοντας τον προσωπικό μας ορίζοντα»

Το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Εποπτείας, Εθελοντισμού και Πολιτικών Ισότητας των Δύο Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλανδρίου διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Αναγνω(ο)ρίζοντας τον προσωπικό μας ορίζοντα».

Το σεμινάριο απευθύνεται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε όσους αναζητούν μία ειλικρινή βάση επικοινωνίας, στις σχέσεις με τον εαυτό και τους άλλους».

Μέσα από βιωματικές διαδικασίες επιχειρείται να γίνουν κατανοητές οι έννοιες όριο – οριοθέτηση και γίνεται προσπάθεια να απαντηθούν προβληματισμοί, σε σχέση με αυτές, που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων σχέσεων από το οικογενειακό σύστημα (γονιός-παιδί, σύντροφοι), το σχολικό περιβάλλον (μαθητής-δάσκαλος), το εργασιακό πλαίσιο (εργοδότης- εργαζόμενος) κ.λπ.

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες:

  • Η α΄ ενότητα: «Μύθος και Πραγματικότητα για τα όρια και την οριοθέτηση», Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, στις 17:00.
  • Η β΄ ενότητα: «Σώμα Ορίζοντας (σ)τον εαυτό», το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την επιστημονική αρωγή και συνεργασία της χοροθεραπεύτριας Αμάντας Κουγιούφα, Παρασκευή 14 Απριλίου 2016, στις 17:00.

Στη βιωματική χοροθεραπευτική συνάντηση θα διερευνηθούν τα σωματικά όρια και το πώς αυτά συνδέονται με τα όρια στη σχέση με τον εαυτό, αλλά και στη σχέση μας με τους άλλους. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «συνειδητοποιώντας τα προσωπικά μας όρια και το πώς σχετιζόμαστε, ανακαλύπτουμε νέες δυνατότητες και διευρύνουμε τους ορίζοντες μας». Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα που να διευκολύνουν την κίνηση και να έχουν μαζί τους μαξιλάρι που θα χρειαστούν ως κάθισμα.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο «Αετοπούλειο» Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας 12 & Τομπάζη, Χαλάνδρι).

Οι ενδιαφερόμενοι για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 6894444, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διοργάνωση και επιστημονική ευθύνη σεμιναρίου: Μάρω Γληνού, ψυχολόγος Δήμου Χαλανδρίου.

Και μία… συμβουλή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου: «Κι ας μην ξεχνάμε: Η χαλαρότητα στα όρια φέρνει συναισθηματική κόπωση ενώ η έλλειψη ευελιξίας στα όρια οδηγεί στην απομόνωση και τη μοναξιά!!!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet