Είδη ανάγκης παρέδωσε σε κέντρο προσφύγων στη Λάρισα ο Δήμος Χαλανδρίου
Κοινωνία

Είδη ανάγκης παρέδωσε σε κέντρο προσφύγων στη Λάρισα ο Δήμος Χαλανδρίου

Αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου, μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Λάρισας, επισκέφθηκε στις 23 Απριλίου 2016 τον καταυλισμό προσφύγων στο Κουτσόχερο και παρέδωσε με τη συνδρομή της «Αλληλεγγύης για Όλους», είδη πρώτης ανάγκης τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από δημότες του Χαλανδρίου.

Ο καταυλισμός φιλοξενεί 804 πρόσφυγες, η πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι εξαιρετικά αντίξοες εξ αιτίας του κλίματος της περιοχής σε συνδυασμό με την παντελή απουσία φυσικής σκιάς και το ερώτημα είναι το πώς αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ζήσουν εκεί τους μήνες που έρχονται. Είναι φανερό ότι χρειάζεται άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων κρατικών φορέων ώστε να υπάρξει μέριμνα για την άμεση εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών ή την εξεύρεση άλλων λύσεων».

Η συσκευασία και η παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης έγινε σε συνεργασία με τους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» και την κίνηση «Rossonero» που δραστηριοποιείται στα Τρίκαλα. Στην επαφή με αυτές τις κινήσεις αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Γερολυμάτος, Σέργιος Γκάκας και Έλενα Χριστούλη, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη. Συζητήθηκαν, εκτός από τους τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας για την ανάπτυξη των δράσεων αλληλεγγύης, θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανταλλάχθηκαν εμπειρίες και ερευνήθηκαν οι δυνατότητες για στενότερη συνεργασία των δύο Δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet