Λούλα Καρατζά: Ο καλός δήμαρχος δεν κρίνεται από τις λακούβες που κλείνει…
Πολιτική

Λούλα Καρατζά: Ο καλός δήμαρχος δεν κρίνεται από τις λακούβες που κλείνει…

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου Λούλα Καρατζά, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, στο παλαιό δημαρχείο, έχοντας στο πλάι της τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Οικονόμου. Η κ. Καρατζά έκανε μια σύντομη ανασκόπηση των όσων μεσολάβησαν στα τρία χρόνια της παρούσας δημοτικής περιόδου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και πάλι επικεφαλής της παράταξης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, αν έτσι αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος και της παράταξης, ενώ εξήγησε τους λόγους που η Λαϊκή Συσπείρωση διαχωρίζει τη θέση της από τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, η κ. Καρατζά, πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή της στη συνέντευξη Τύπου, μοίρασε στους δημοσιογράφους το προεκλογικό έντυπο της παράταξης στις προηγούμενες εκλογές, λέγοντας με νόημα ότι «εμείς θα σας πούμε τα ίδια που λέγαμε και τότε και σας καλώ να μας κρίνετε για τη συνέπειά μας», ενώ τους ζήτησε τους να κάνουν το αντίστοιχο και με τις υπόλοιπες παρατάξεις…

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ξεκίνησε την παρέμβασή της κάνοντας συνολική αναφορά στο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, ενώ αναφερόμενη στην εσωτερική πολιτική πραγματικότητα τόνισε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους Δήμους ως βοηθούς για να μεταφέρουν την κεντρική πολιτική στις τοπικές κοινωνίες με όσο το δυνατόν λιγότερους κραδασμούς. Στο «παιχνίδι» αυτό συμμετέχουν διαχρονικά και οι διοικήσεις του Δήμου Χαλανδρίου, όπως είπε, αφού «οι δήμαρχοι εναλλάσσονται, αλλά είτε δεξιοί είναι, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, η ζωή στην πόλη ολοένα και δυσκολεύει».

Η κ. Καρατζά κάλεσε τον λαό του Χαλανδρίου να μην κρίνει το εάν κάποιος είναι καλός ή κακός δήμαρχος από το «μήκος των αγωγών που κατασκευάζει» ή «από τις λακούβες που κλείνει», αλλά από το εάν και πώς αντιστέκεται στις «αντιλαϊκές επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης», ενώ ξεκαθάρισε ότι το «παιχνίδι παίζεται έξω, στην κοινωνία» και τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο εάν η αντίδραση των πολιτών πάρει πιο μαζικό χαρακτήρα.

Ανδρέας Οικονόμου και Λούλα Καρατζά

Επίσης, έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου σε σειρά σημαντικών θεμάτων για την πόλη, όπως τα οικονομικά (καυτηρίασε το γεγονός ότι το 70% των εσόδων του Δήμου προέρχονται από το πορτοφόλι των δημοτών, που «ξαναπληρώνουν για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν αφού ήδη έχουν φορολογηθεί από το κράτος»), τις ιδιωτικοποιήσεις (κατηγόρησε τη διοίκηση ότι έχει βάλει μπροστά να δώσει σε ιδιώτες όλες τις υπηρεσίες), στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας (σημείωσε ότι μετατρέπει τον άξονα από Συγγρού μέχρι και το Χαλάνδρι σε «Λας Βέγκας», με τον Δήμο Χαλανδρίου σε… βοηθητικό ρόλο), τη Ρεματιά Χαλανδρίου (για την οποία η διοίκηση του Δήμου δεν έχει πράξει τίποτε ουσιαστικό, όπως ανέφερε), την ανυπαρξία ελεύθερων χώρων, το έλλειμμα των υποδομών και την ταλαιπωρία των πολιτών στο Πεύκο Πολίτη (όπου χρέωσε στο κολλέγιο και μια τράπεζα την κατάσταση «ομηρίας» που έχει προκύψει).  

Η κ. Καρατζά μίλησε και για σειρά άλλων θεμάτων της καθημερινότητας για τα οποία αγωνίστηκε η παράταξή της (π.χ. δημοτικά τέλη, πρόστιμα σε καταστήματα, ακρίβεια, ηχορύπανση, πολιτική προστασία, αντισεισμική επάρκεια δημόσιων κτηρίων, διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, αντιμετώπιση πανδημίας κ.λπ.), αποδεχόμενη ωστόσο ότι οι απόψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μειοψηφικές, καθώς όλες οι άλλες παρατάξεις συμφωνούν μεταξύ τους, «αφού πίνουν νερό από την ίδια βρύση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου της κ. Λούλας Καρατζά:

Αρχική τοποθέτηση

  • Πού κρίνεται ο καλός και ο κακός δήμαρχος…
  • «Λας Βέγκας» ο Βόρειος Τομέας με… βοηθητικό Δήμο το Χαλάνδρι
  • «Μπαρούπολη» το κέντρο του Χαλανδρίου – Πού θα πάνε οι κάτοικοι…
  • Η Ρεματιά έχει γίνει χώρος πάρκιγνκ με τις… ευλογίες του Δήμου
  • Το Πεύκο Πολίτη «όμηρος» του κολλεγίου και μιας τράπεζας…

Τι απαντά για το εάν θα κατέβει εκ νέου ως υποψήφια δήμαρχος και για τις πιθανές συνεργασίες…

Γιατί οι πολίτες δεν μαζικοποιούν τους αγώνες τους, σε τι διαφέρει η διοίκηση του Σ. Ρούσσου από τη διοίκηση του Κ. Πελετίδη στην Πάτρα, αλλά και πόσο μπορεί η Λαϊκή Συσπείρωση να ασκήσει διοίκηση…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet