Δέκα χρόνια «Μηδενική Ανοχή» – Μια γιορτή για το Φεστιβάλ Ρεματιάς και όλους τους ανθρώπους
Πολιτισμός

Δέκα χρόνια «Μηδενική Ανοχή» – Μια γιορτή για το Φεστιβάλ Ρεματιάς και όλους τους ανθρώπους

Δέκα χρόνια από τη γέννησή της γιορτάζει η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή», στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Η επιλογή της ανεξάρτητης συλλογικότητας να γιορτάσει τα γενέθλιά της στο θέατρο της πόλης, τιμά το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης, το οποίο οφείλει την απήχηση και τη φυσιογνωμία του σε μεγάλο βαθμό στους ανάπηρους ακτιβιστές και τις ανάπηρες ακτιβίστριες, που τα τελευταία χρόνια έδρασαν και δρουν σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου, προκειμένου να κάνουν πράξη το δικαίωμά τους για ανεμπόδιστη πρόσβαση στον χώρο του θεάτρου αλλά και στο περιεχόμενο της τέχνης.

«Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων “Μηδενική Ανοχή” και το Φεστιβάλ Ρεματιάς μας προσκαλούν να μοιραστούμε όλοι και όλες μας το νόημα αυτής της γιορτής με την παρουσίαση καλλιτεχνικών δρώμενων, μουσικής και δημιουργικό διάλογο που (με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις προσβασιμότητας) μας ενώνουν κάτω από τον ίδιο ουρανό», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Καλλιτεχνικό δρώμενο από ανάπηρους καλλιτέχνες, με τίτλο «Χειραφέτηση ή υποτέλεια». Παίζουν: Γιώργος Χρηστάκης, Ελευθερία Μαντζουράνη, Πάνος Ζουρνατζίδης. Ιδέα, σενάριο, σκηνοθετική επιμέλεια: Αντώνης Ρέλλας.
  • Χαιρετισμούς.
  • Απολογισμό-συζήτηση: Υπάρχει μια ρωγμή σε όλα, από εκεί μπαίνει μέσα το φως.
  • Μουσικό επίλογο, με τίτλο «Ηasta la victoria siempre» από τον Χιλιανό αλληλέγγυο μουσικό Alejandro Diaz.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Αντώνης Μπούγιας, aka «ypopto_mousi».

Σελίδα event στο facebook: https://www.facebook.com/events/966700574129280?ref=newsfeed

Trailer:

Η διοίκηση του Δήμου σημειώνει ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

  • Ελεύθερη είσοδος.
  • Ώρα έναρξης: 9μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο υπάρχει προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Τοποθεσία: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet