Ο Μικρός Πρίγκιπας μας ταξίδεψε στην… αθωότητα
Πολιτισμός

Ο Μικρός Πρίγκιπας μας ταξίδεψε στην… αθωότητα

Πέρασε από πολλούς πλανήτες με διάφορους ανθρώπους μα κανένας δεν έγινε φίλος του. Κατέληξε στη Γη, στη μέση της ερήμου… Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Δημήτρη Αδάμη, προσγειώθηκε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Το θέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, γιατί – καθώς φαίνεται – ο μικρός μας φίλος από τα παλιά έχει την ικανότητα να συγκινεί τα παιδιά όλων των εποχών και όλων των ηλικιών! Μια συνάντηση του θεατρόφιλου κοινού με την αθωότητα. Μια παράσταση για τα παιδιά, που όμως αγγίζει και την ευαισθησία των μεγάλων.

Τρεις ήχοι ενός αεροπλάνου που… πέφτει μας δίνουν το μήνυμα ότι η παράσταση ξεκινά και τότε… ο Μικρός Πρίγκιπας ζούσε σε έναν μικρό πλανήτη, αυτός, τα τρία του ηφαίστεια και ένα τριαντάφυλλο. Ένιωθε μόνος του και ήθελε ένα φίλο. Η παράσταση κυλάει αργά, ευγενικά, με μουσική και όμορφα τραγούδια (χαρακτηριστικό της δουλειάς του Δημήτρη Αδάμη), τα παιδιά παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τον Μικρό Πρίγκιπα να προσπαθεί να εξημερώσει ανθρώπους, λουλούδια, το φίδι και… την αλεπού!

Η ώρα κυλάει αβίαστα στο Θέατρο της Ρεματιάς και όλοι παρακολουθούν με αγωνία την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα. Και να φανταστεί κανείς ότι έχουν περάσει ήδη εβδομήντα ένα χρόνια από τότε που γράφτηκε ο «Μικρός Πρίγκιπας» και οι νέες εκδόσεις του συνεχίζουν να κερδίζουν τις πρώτες θέσεις των πολυδιαβασμένων βιβλίων!

Και για το τέλος… σε όλους όσοι δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση λόγω πληρότητας του θεάτρου, οι Μαγικές σβούρες και ο Δημήτρης Αδάμης τους έδωσαν προσκλήσεις για την παράσταση του χειμώνα.

Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Kίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση – Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική τραγουδιού φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή: Μαγικές σβούρες

Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Γιώργος Γιόκοτος, Δημήτρης Καπετανάκος, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet