Στην παράδοση της Βενεζουέλας ταξίδεψε το κοινό του Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

Στην παράδοση της Βενεζουέλας ταξίδεψε το κοινό του Φεστιβάλ Ρεματιάς

Μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση παρακολούθησαν την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 όσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Στην πρώτη αυτή παρουσίαση του κονσέρτου «Μονοπάτια, Χορόπο από τη Βενεζουέλα» από το συγκρότημα Ensable Jirahara στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του, τα χρώματα της Βενεζουέλας, οι παραδοσιακές μελωδίες, οι υπέροχες φωνές της Mαριάς Φερνάντε Γκονσάλες και του Άλεξ Ντανιέλ Βαργας, το λιτό σκηνικό σε συνδυασμό με τις video-προβολές παραδοσιακών εικόνων, η σκηνοθετική επιμέλεια και οι εξαιρετικές αφηγήσεις από την παρουσιάστρια της βραδιάς Άλια Ήσυχου, ταξίδεψαν το κοινό στον χρόνο και στην παράδοση του λαού της Βενεζουέλας. Οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν τις βενεζουελάνικες «κόπλας» (στοίχοι σύντομων τραγουδιών) σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που πάντρεψε τα πιο αντιπροσωπευτικά στοιχεία της παραδοσιακής βενεζουελάνικης μουσικής.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στον σύντομο λόγο του στην έναρξη της βραδιάς καλωσόρισε το συγκρότημα στο Φεστιβάλ της Ρεματιάς, τόνισε την εκτίμησή του προς τον λαό της Βενεζουέλας αλλά και την πρόθεση περαιτέρω συνεργασίας και ενδυνάμωσης των σχέσεων. Στη συνέχεια ο πρέσβης της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντεζ εξέφρασε τη χαρά και την ευχαρίστησή του για την παρουσία τους στο Φεστιβάλ της Ρεματιάς, ενώ ευχαρίστησε τον δήμαρχο Χαλανδρίου και εξέφρασε και αυτός με την σειρά του την επιθυμία του για μελλοντικές συνεργασίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet