Δύο ημέρες αποκριάτικου ξεφαντώματος έζησαν πολίτες & επισκέπτες του Χαλανδρίου
Πολιτισμός

Δύο ημέρες αποκριάτικου ξεφαντώματος έζησαν πολίτες & επισκέπτες του Χαλανδρίου

Δύο ημέρες γιορτής, χαράς και αποκριάτικου ξεφαντώματος έζησαν οι πολίτες και οι επισκέπτες του Χαλανδρίου το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 19:30, από τέσσερα διαφορετικά σημεία του κέντρου της πόλης, ξεκίνησαν μπουλούκια μασκαράδων για τη συνάντηση στον πεζόδρομο της οδού Πλάτωνος. Οι Κορδελάτοι της Νάξου, ο Σύλλογος των Ηπειρωτών, το Λύκειο Ελληνίδων και το Ίδρυμα Π. Ζήση. Οι περαστικοί και οι οδηγοί των αυτοκινήτων φωτογράφζαν το πολύχρωμο τσούρμο, δεχόμενοι αδιαμαρτύρητα να μουτζουρωθούν και εύχονταν χρόνια πολλά. Λίγο πριν τις οχτώ η πομπή κατέληξε στην πλατεία, όπου την υποδέχθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου, πάνω από χίλιοι αδημονούντες για ξεφάντωμα και μαζί τους οι σύλλογοι των Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών, των Ποντίων και των Κρητών, μια μεγάλη φωτιά, η τσίκνα από τα σουβλάκια που ήδη ψήνονται, οίνος και εκλεκτά αποστάγματα σταφυλής και φυσικά, το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής με τους Γιάννη Παυλόπουλο (βιολί), Θοδωρή Τασούλα (κλαρίνο), Κώστα Παπαπροκοπίου (λαούτο), Γιάννη Γευγελή (κρουστά).

Την πρώτη ώρα τα μέλη των συλλόγων παρουσίασαν αποκριάτικα δρώμενα από διάφορες περιοχές και μετά άρχισε το γλέντι. Γύρω από τη φωτιά, ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι μασκαράδων ξεδίπλωσε τις χορευτικές του ικανότητες. Οι μουσικοί ξενάγησαν τους παρευρισκόμενους σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και η συμμετοχή των χορευτών κάθε ηλικίας ήταν εντυπωσιακή. Ιδιαίτερη ήταν φέτος η παρουσία νέων ανθρώπων και των μελών των εθνικοτοπικών και πολιτιστικών συλλόγων του Χαλανδρίου. Μαζί τους διασκέδασαν ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, οι αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και ο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Παλαιστίνης Muhanad Jarrar. Το γλέντι κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα και το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2061 τη σκυτάλη παρέλαβαν οι μικροί.. πολίτες του Χαλανδρίου και η Φιλαρμονική του Δήμου. Δυο πομπές μασκαρεμένων μαθητών των δημοτικών σχολείων ξεκίνησαν από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο και με επικεφαλής τη Φιλαρμονική, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους και συναντήθηκαν στην πλατεία. Η λάτιν μουσική ξεσήκωσε και σχεδόν εξάντλησε πιτσιρίκια και γονείς.

Ήταν δυο μέρες χαράς και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, η συμμετοχή των δημοτών απέδειξε ότι «ο δημόσιος χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο και να καθιερωθεί σαν τόπος συνάντησης, γνωριμίας και καλλιτεχνικής έκφρασης».

Ο Δήμος ευχαριστεί τους συλλόγους της πόλης, τους μουσικούς της Φιλαρμονικής και τους εργαζόμενους του Δήμου, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να χαρούν οι πολίτες τις Απόκριες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet