Σούπερ προβολές στον Θερινό «Θανάσης Βέγγος»
Κινηματογράφος-Θέατρο

Σούπερ προβολές στον Θερινό «Θανάσης Βέγγος»

Με (πραγματικά) σούπερ επιλογές συνεχίζει και αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος» του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Τρεις από τις καλύτερες ταινίες της περασμένης σεζόν, αλλά και μία μεγάλη (και κλασική πλέον) επιτυχία του Ρομπέρτο Μπενίνι «Ο διαβολάκος» (φωτό)

Κβο Βάντις, Αΐντα

(Πέμπτη 21/7 και Παρασκευή 22/7 στις 21:00, Σάββατο 23/7 και Κυριακή 24/7 στις 23:00)

Βοσνία, Ιούλιος του 1995. Η Αΐντα χρησιμοποιείται στη μικρή πόλη της Σρεμπρένιτσα ως μεταφράστρια των δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών. Όταν ο σερβικός στρατός εισβάλει και καταλαμβάνει την πόλη, η οικογένειά της είναι ανάμεσα στους χιλιάδες που αποζητούν καταφύγιο από τα Ηνωμένα Έθνη. Όντας μέσα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, η Αΐντα έχει πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες. Τι να κάνει, όμως, με αυτές, όταν στον ορίζοντα των συνανθρώπων της δεν είναι ξεκάθαρο αν βρίσκεται η σωτηρία ή ο θάνατος;

Σκηνοθεσία: Τζαζμίλα Ζμπάνιτς.
Πρωταγωνιστούν: Γιάσνα Ντζούριστσιτς, Ιζουντίν Μπαΐροβιτς, Μπόρις Λερ.
Διάρκεια: 101΄.

Η γαλλική αποστολή

(Πέμπτη 21/7 και Παρασκευή 22/7 στις 23:00, Σάββατο 23/7 και Κυριακή 24/7 στις 21:00)

Μία σπονδυλωτή ταινία ανθολογίας, χωρισμένη σε βινιέτες και σχεδιασμένη σαν… περιοδικό. Με κεφάλαια, διάρκειες, design ανάλογο του ύφους, του μήκους, της σοβαρότητας κάθε άρθρου. Υπόκλιση στη δημοσιογραφία που χάθηκε και το μεγάλο σινεμά που πεισμωμένο συνεχίζει.
Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον.
Πρωταγωνιστούν: Μπενίσιο ντελ Τόρο, Έιντριαν Μπρόντι, Τίλντα Σουίντον, Λεά Σεντού, Φράνσις ΜακΝτόρματ, Μπιλ Μάρεϊ
Διάρκεια: 107΄.

Η Ράια και ο τελευταίος δράκος

(Δευτέρα 25/7 και Τρίτη 26/7 στις 21:00)

Η Ντίσνεϊ ταξιδεύει στην ασιατική μυθολογία και δίνει αυτό το πανέμορφο animation, μια πολύχρωμη περιπέτεια γεμάτη χιούμορ, πρωτόγνωρα τοπία, δυναμικούς χαρακτήρες και αξιόλογα μηνύματα.

Σκηνοθεσία: Κάρλος Λόπεζ Εστράδα.
Με τις φωνές γνωστών Ελλήνων ηθοποιών.
Διάρκεια: 88΄.

Ο διαβολάκος

(Δευτέρα 25/7 και Τρίτη 26/7 στις 23:00)

Η ήρεμη ζωή του πάτερ Μορίς διαταράσσεται όταν τον καλούν να εξορκίσει ένα δαιμόνιο που έχει καταλάβει μια γυναίκα. Το δαιμόνιο, ένα ναρκισσιστικό, σκανταλιάρικο, μα στην πραγματικότητα αφελές διαβολάκι, εξέρχεται αλλά για να ζήσει τις χαρές της γήινης ζωής, ακολουθεί παντού τον άμοιρο Μορίς.
Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι
Πρωταγωνιστούν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Γουόλτερ Ματάου, Νικόλ Μπράσκι
Διάρκεια: 101΄

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Παναγιώτη Ράππα

(Τετάρτη 27/7 στις 21:00)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής οργανώνει αφιέρωμα στον σκηνοθέτη και animator Παναγιώτη Ράππα με προβολή ταινιών του. Θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τον σκηνοθέτη και τον ιστορικό κινηματογράφου Γιάννη Σολδάτο.

Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος»

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet