Απειλούν να «ρίξουν» το Μουντιάλ οι Anonymous
Αθλητισμός

Απειλούν να «ρίξουν» το Μουντιάλ οι Anonymous

Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας, οι χάκερ Anonymous ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν μια άρτια οργανωμένη, μεγάλης κλίμακας κυβερνο-επίθεση η οποία θα στοχεύσει κυρίως σε εταιρικούς χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Φερόμενο μέλος των Anonymous, με την ονομασία «Che Commodore» έδωσε συνέντευξη στο Reuters και αποκέλυψε με λεπτομέρειες τα σχέδια της ομάδας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία.

Ο Che Commodore δήλωσε:  «Έχουμε έτοιμο το πλήρες σχέδιο της επίθεσης. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε δοκιμές που γίνονται αργά το βράδυ για να βρούμε τα πιο ευάλωτα σημεία των στόχων οι οποίοι είναι κυρίως χορηγοί και μεγάλες πολυεθνικές που χρηματοδοτούν το Μουντιάλ στη Βραζιλία».

Στη λίστα των Anonymous για τους χορηγούς του Μουντιάλ περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Coca Cola, η Budweiser, η Emirates Airlines και η Adidas .

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Che Commodore, μία από τις δοκιμές τους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πέτυχε να χακάρει τον διακομιστή του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας και ακολούθησε διαρροή δεκάδων απόρρητων εγγράφων και συνέχισε λέγοντας ότι κάποιος χάκερμε την ονομασία AnonManifest χρησιμοποίησε έναν ιό Trojan ο οποίος εισέβαλε σε βάσεις δεδομένων του υπουργείου Εξωτερικών, παραβίασε τους κωδικούς των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών διπλωματών και διέρρευσε 333 έγγραφα.

Δεδομένου ότι πέρασαν στα χέρια του χάκερ Anon Manifest περισσότερα έγγραφα και από το σκάνδαλο με την NSA η οποία είχε αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της προέδρου της Βραζιλίας Dilma Roussef, ο Che Commodore χαρακτήρισε την επιχείρηση ως τη μεγαλύτερη παραβίαση ασφάλειας του κυβερνοχώρου στη Βραζιλία.

Στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Reuters ότι μόνον 55 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραβιάστηκαν και τα μόνα έγγραφα που ελήφθησαν είναι ασήμαντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχονται από το εσωτερικό αρχείο εγγράφων του υπουργείου.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη, η ομάδα των Αnonymous επιδιώκει  να εκφράσει την οργή της σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης της Βραζιλίας να χρηματοδοτήσει το τουρνουά ποδοσφαίρου τη στιγμή που πολλοί από τους εξαθλιωμένους πολίτες της Βραζιλίας δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλές βασικές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας βάλλεται από δεκάδες καθημερινές διαμαρτυρίες κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρ΄ όλα αυτά αν επαληθευθούν οι δηλώσεις του Che Commodore, η απειλή αυτή θα θεωρηθεί υψηλού κινδύνου.

Λόγω της αβεβαιότητας, όμως, σχετικά με την ταυτότητα του Che Commodore, τη σχέση του με τους Anonymous και την ιεραρχία του σε αυτή την ομάδα, αρκετοί έσπευσαν να ισχυριστούν πως η συνέντευξη δεν έχει καμία βαρύτητα και δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη απειλή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet