Αχαΐα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη
Κοινωνία

Αχαΐα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη

Νέο «χτύπημα» της ΕΛΑΣ σε εμπόρους ναρκωτικών στην Αχαΐα. Μετά την προ ημερών εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ηρωίνη σε γειτονιές και καταυλισμούς, τώρα, έπειτα από έρευνες πέντε μηνών, αποδομήθηκε και σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη.

Ειδικότερα, χθες στην Αθήνα και στην Αχαΐα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή των αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατά την οποία συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 42 και 35 ετών, κι έναν 70χρονο Έλληνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 42χρονος αλλοδαπός είχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι ήταν επιφορτισμένοι με τη μεταφορά, απόκρυψη και διακίνηση των ναρκωτικών.

Χθες ο 42χρονος μετέβη με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στην Αθήνα και προμηθεύτηκε από τον 70χρονο ποσότητα κοκαΐνης. Κατά την επιστροφή του στην Αχαΐα, στο ύψος του Αλισού, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, ωστόσο ο 42χρονος, για να αποφύγει τη σύλληψη, άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ παράλληλα πέταξε στο οδόστρωμα μια συσκευασία.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταδίωξη, ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τη συσκευασία που είχε ρίξει στον δρόμο και περιείχε ένα κιλό και 100 γραμμάρια κοκαΐνης.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν αυστηρά μέτρα και είχαν συγκεκριμένο κώδικα φρασεολογίας, ώστε να μην εντοπίζονται από τις Αρχές.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 17.110 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα και τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet