Κορωνοϊός: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ – 15.000 κλήσεις σε 24 ώρες
Κοινωνία

Κορωνοϊός: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ – 15.000 κλήσεις σε 24 ώρες

Δεν έχει σταματήσει να χτυπά το τηλεφωνικό κέντρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται στην Ελλάδα, μαζί με την ανησυχία των πολιτών. 

Η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό, έφτασε να δεχτεί μέσα σε μία μόλις μέρα 15.000 κλήσεις. Τα κρούσματα άλλωστε έχουν φτάσει τα 89 και η ανησυχία των πολιτών χτυπάει «κόκκινο». 

Η κυβέρνηση κάνει τα ποτά – μπόμπες… αντισηπτικά

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού μπαίνουν και τα ποτά – μπόμπες που έχουν κατασχεθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία τα διαθέτει στο υπουργείο Υγείας για την παρασκευή αντισηπτικών!

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, «στο πλαίσιο των επειγόντων μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, προχωρά σε νομοθετική παρέμβαση με την οποία παρέχεται η δυνατότητα η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, να διατεθεί με πράξη του διοικητή της ΑΑΔΕ δωρεάν προς το Υπουργείο Υγείας, για τον σκοπό της παρασκευής αντισηπτικών, με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος που εκδίδεται από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet