Κορωνοϊός – Χ. Γώγος: Ούτε σκέψη για άνοιγμα λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου
reader.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός – Χ. Γώγος: Ούτε σκέψη για άνοιγμα λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος έκανε λόγο για μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση στο σύστημα, η οποία δεν επιτρέπει να συζητάμε ακόμα για άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Διευκρίνισε ότι η διασπορά φαίνεται ότι είναι μεγάλη και πως παραμένει δύσκολο να ελεγχθεί τόσο γρήγορα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα: «Για ένα μικρό διάστημα, 3 – 4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχέδια για άνοιγμα όταν φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου, ο κύριος Γώγος ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο».

«Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1.000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι για να αρχίσουμε να συζητάμε θα πρέπει να δούμε τη δυναμική της πανδημίας να ελέγχεται, ενώ διευκρίνισε πως «με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα».

Πότε θα έρθει η ύφεση;

Ο καθηγητής αναφέρθηκε, παράλληλα, στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού -και ειδικά στο βρετανικό στέλεχος- που έχουν μεγάλη μεταδοτικότητα και παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων.

Σημείωσε, τέλος, ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα, από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση. Οι μετρήσεις, ανέφερε, δείχνουν ότι τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα, ενώ διαφαίνεται μια σταθεροποίηση.

«Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει πραγματικά», τόνισε παρ’ όλα αυτά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet