Κρανίδι: Σε μίνι καραντίνα ο Δήμος – Ασυμπτωματικοί οι 150 θετικοί στην «Covid-19»
Κοινωνία

Κρανίδι: Σε μίνι καραντίνα ο Δήμος – Ασυμπτωματικοί οι 150 θετικοί στην «Covid-19»

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, με τις τοπικές αρχές στο Κρανίδι, όπου είχε σημάνει συναγερμός ύστερα από τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας μεταναστών. 

O κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι έχουμε 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σύνολο 497 δειγμάτων. Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μία εργαζομένη και ένα στέλεχος της δομής. Είναι όλοι ασυμπτωματικοί. 

Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και του υγειονομικού εξοπλισμού.

Σε ολόκληρο τον Δήμο Ερμιονίδας θα ισχύει πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί για 14 ημέρες, ενώ αναστέλλεται και η λειτουργία λαϊκών αγορών. Από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ επιτρέπεται η μετακίνηση για λόγους εργασίας, όπως και για μετάβαση σε γιατρό/ φαρμακείο και καταστήματα τροφίμων. Ωστόσο απαγορεύονται οι μετακινήσεις για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους σε ανάγκη, για τελετές και για σωματική άσκηση. 

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού, χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, συμπληρώνοντας: «Από τη Μ. Πέμπτη θέσαμε σε καραντίνα τη δομή. Είναι όλα υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, πρέπει να παρθούν κάποια προληπτικά μέτρα», ενώ απηύθυνε έκκληση στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους να μην βγουν για κανέναν λόγο από το σπίτι τους για τις επόμενες 14 ημέρες.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet