Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ μετά την επίθεση στη Νίκαια – Σε αστυνομικό κλοιό οι γαλλικοί «στόχοι»
reader.gr
Κοινωνία

Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ μετά την επίθεση στη Νίκαια – Σε αστυνομικό κλοιό οι γαλλικοί «στόχοι»

Συναγερμός έχει σημάνει και στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας με τους τρεις νεκρούς, αλλά και την επίθεση με μαχαίρι εναντίον φύλακα του γαλλικού προξενείου στη Σαουδική Αραβία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η πρεσβεία της Γαλλίας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα, η οικεία του Γάλλου πρέσβη κι άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα.

Ούτως ή άλλως πάντως το κτήριο της γαλλικής πρεσβείας βρίσκεται σε έναν από τους θεωρητικά πιο καλά φυλασσόμενους χώρους της πρωτεύουσας -απέναντι από τη Βουλή.

Έχει δοθεί, επίσης, εντολή για αύξηση της στατικής φύλαξης όπου υπάρχουν κλειστές σκοπιές, αλλά και για συχνότερες περιπολίες από οχήματα και μηχανές της ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένες εποχούμενες περιπολίες θα γίνονται και γύρω από γραφεία ή αντιπροσωπείες γαλλικών κολοσσών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αυτό προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός «χτυπήματος» από εξτρεμιστές που έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας ή ριζοσπαστικοποιήθηκαν εδώ.

Τέλος, σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το πληροφοριακό δίκτυο της Ασφάλειας και της ΕΥΠ για τη συλλογή στοιχείων γύρω από τις κινήσεις τυχόν ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων που ενδεχομένως να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet