Ερντογάν: Το 2019 θα προστατέψουμε τα δικαιώματά μας σε Κύπρο και Αιγαίο
Κόσμος

Ερντογάν: Το 2019 θα προστατέψουμε τα δικαιώματά μας σε Κύπρο και Αιγαίο

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη για τη «διατήρηση των δικαιωμάτων της στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο», ανέφερε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα δεν έχει βλέψεις για τα εδάφη οποιασδήποτε χώρας στην περιοχή και δεν προτίθεται να αμφισβητήσει την κυριαρχία των γειτόνων της.

«Μοναδικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, την ηρεμία και να εγγυηθούμε το μέλλον του λαού μας και των αδελφών μας που ζουν στην περιοχή», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το Anadolu.

Η διαβεβαίωση του Ερντογάν έρχεται τη στιγμή που γίνονται προετοιμασίες για στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, σε περιοχές όπου κυριαρχούν Κούρδοι αντάρτες. Οι Κούρδοι έχουν ήδη προσκαλέσει τον τακτικό στρατό της Συρίας να αναλάβει την προστασία της πόλης Μανμπίτζ, που είναι σημείο τριβής με την Άγκυρα. Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανακοινώσει ότι έχουν ήδη υψώσει την σημαία τους στον οικισμό, αν και έως τώρα η παρουσία τους φαίνεται να περιορίζεται στα περίχωρα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet