«Θάφτηκε» ολόκληρο χωριό στο Αφγανιστάν
Κόσμος

«Θάφτηκε» ολόκληρο χωριό στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Άργκο της επαρχίας Μπανταχσάν στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν εξαιτίας μιας κατολίσθησης που σημειώθηκε την Παρασκευή 2 Μαΐου έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την περιοχή, όπως ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.

Από την καταστροφή ενδέχεται να εκτοπιστούν πολλοί άνθρωποι, από την ορεινή και φτωχή αυτή επαρχία στα σύνορα με το Τατζικιστάν, την Κίνα και το Πακιστάν, ανέφερε η UNAMA (απόστολή του ΟΗΕ στην περιοχή) σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για τη διάσωση όσων έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

«Τα σωστικά συνεργεία μας έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 150 σορούς στην περιοχή και εργάζονται σκληρά για να σώσουν τους κατοίκους», είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Ναβίν Φεροτάν, όμως εξακολουθούν να αγνοούνται περίπου 2.100 και υπάρχουν φόβοι ότι είναι νεκροί.

Περισσότερα από 300 σπίτια του χωριού Αμπ-ε-Μπάρικ καταστράφηκαν από την κατολίσθηση που προκλήθηκε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν την επαρχία Μπανταχσάν τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet